Tromsø 2120??????

16.05.2024, 09:51

Har du fått med deg furubordet utenfor hovedinngangen til Rådhuset her i Tromsø? Der ser vi et skrekk-scenario over fremtidsplanene for byen vår. I 2020 så øya fortsatt ut som en øy - i 2120 ser øya ikke lenger ut som en øy - men som en kunstig, kantete sak hvor det ser ut til å være en togstasjon med toglinjer gjennom en tunnell. Tog kan være bra - men er alle klar over at vi ikke kommer til å ha tilgang til vannet ved en naturlig strand noe sted?

Jeg blir litt bekymret når jeg ser alle planene for byen vår. Flere bygningsarkitekter har tydeligvis følt seg inspirert av stealth-teknologi når de har utformet boligmassen og hoteller her. Noen har både merkelige vinkler og kamuflasjefarger - og et av hotellene er faktisk kledd med mørke metallplater som jeg forbinder med stealth-fly - i tillegg til at vinklene er rimelig interessante. Er det kun at arkitektene her i byen er en smule paranoide, eller har bygningene en helt annen rolle enn det de offisielt har? Med planen for det nye hotellet som skal stenge byen helt inne som ser ut som en armert kaserne kan man jo lure. Fælt er det iallfall, og det alene burde være en synd når man bygger en by.

Jeg har iallfall vært innom Rådhuset idag og tatt med meg en utskrift av "Underretningsbrev vedtak - 1860 Detaljreguleringsplan for Einerhagen etter forenklet prosess (det går vel raskere da) - og ser at det berører Ærfuglveien og Alkeveien. Det interessante er likevel kartet på aller siste side - hvor et kart over planene for Tromsø 2120 ser ut til å være nesten fullført - uten togstasjonen så klart. Men nevnte ikke Høyres Figenschau noe om en tunnell som ble bygget til en bydel som ikke finnes under valgkampanjen i fjor sommer (kommunevalget 2023)?

Jeg foreslår at alle her i Troms (legg merke til manglende "ø") tar seg en tur innom og tar en titt både på furubordet og på Underretningsbrev vedtak - 1860 - og tar en sammenligning av kartene. 

Nå skal jeg fylle på reisekortet mitt med kontanter. Ferie i denne vakre delen av verden, den lille delen som jeg anser som min skal få besøk av meg i sommer. Men vi sees jo her, så klart!

Del artikkel: Del på X


Relaterte artikler