Veganske kjekser!

Lillian Nilsen Berg
Jeg er ingen veganer så det er sagt,men jeg spiser veldig mye plantebasert.faktisk 90 prosent værtfall,så det er naturlig for meg å spise mye vegansk.jeg hadde så lyst på kjeks her om dagen,men vi hadde jo ikke i skapet og hadde ikke så mange valgmuligheter,men det ble disse kjeksene. disse elsker vi og vi lagde de også i forbindelse med min samboer sin bursdag,som han hadde i påska.
kjeksene er ikke sunne riktignok,men de er veganske.disse passer best til en spesiell anledning.men man kan jo selvfølgelig gjøre kjeksene sunnere ved et par justeringer. men nå var ikke fokuset vårt at de skulle være nødvendigvis sunne,men at det skulle smake godt og at det var vegansk.
her er oppskriften om du vil prøve du også:
1,5 dl sukker( man kan eventuelt velge sukrin eller kokossukker om man vil det også)
1,5 dl olje (vi valgte kokosolje)
0.6 dl mandelmelk( denne kan du også lage fra bunnen av om du vil)
2 ts vaniljesukker
0,5 ts salt
2 ts bakepulver
4 dl hvetemel( men vil du ha den glutenfri velg jyttemel for eksempel.jeg liker best å bruke spelt mel,men vi hadde ikke)
50 gr vegansk sjokolade eller noe annet om du ønsker.
FREMGANGS MÅTEN:
sett ovnen på 175 grader og ha bakepapir på stekebrett.bland sukker,olje og melk i en bolle.rør godt.det skal være tyktflytende.ha i vanilje.så bakepulver og salt.ha i mel litt etter litt.ha i sjokolade eller noe annet.bruk en ss for å legge kjeksene utover bakepapiret.stekes i 10 min.avkjøl på rist.vær ovn er forskjellig så mulig det tar kortere eller lengre tid for deg å lage kjeksene.

jeg valgte strøssel i kjeksene.