Sunne sveler og smoothie til lunsj!

Lillian Nilsen
Lillian Nilsen Berg

Jeg husker jeg fikk sveler da jeg var liten,så jeg fant ut at jeg ville prøve å lage sveler selv også,men en sunnere versjon av den opprinnelig svelen.sveler er jo som må pannekaker,bare at de er ganske tykke.

før i tiden ble sveler gjerne lagd av restematen og det var gjerne fattigmanns kost også.sveler blir også kalt lapper eller som man sier i trøndelag hyllkak.sveler er veldig norskt også. sveler passet perfekt til lunsj for meg.

DU TRENGER:

3 dl mandelmelk(kjøp eller lag melk selv)

2 dl quinoamel(du kan også bruke havremel eller mal melet selv med havregryn)

1 ts bakepulver

1 ss chiafrø

2 ss lønnesirup

en halv ts salt

kokosolje til steking.

FREMGANGSMÅTE:

ha alt i en bolle og visp til godt blandet.stekes på middel varme i panna.par minutter på vær side.jeg lot røra stå litt før jeg stekte.chia frø blir bindemiddelet istedenfor egg.denne oppskriften er vegansk og også glutenfri.

jeg serverte med karamell saus.krem og frukt.

vil du prøve den grønne smoothien får du oppskriften her:

2 dl mandelmelk

1 dl fryst mango

1 dl fryst spinat

1 ts matchapulver

1 kiwi

1 dl ananas

miks alt sammen og nyt sammen med sveler.disse oppskriftene fant jeg i en kokebok og har gjort om litt på oppskriften.


Publisert: 02.06.2020, 12:00


Andre artikler