Safran boller!

Lillian Nilsen
Lillian Nilsen Berg

Jeg fikk lyst på boller her om dagen,men jeg var lei av de jeg alltid lager,så da ble det boller med safran.de ble rågode og minte meg veldig om juletid og santalucia.men man kan jo spise slike boller om sommeren å tenker jeg.bollene jeg lager er veganske så vet dere det.

DU TRENGER:

500 gr siktet spelt (jeg bruker økologisk mel)

300 gr sammalt spelt(økologisk her å,kolonihagen er et merke jeg liker)

150 gr kokossukker( dette sukkeret er sunt og kan også brukes om du har diabetes osv)

1 pose tørrgjær

100 gr vegansk smør( jeg liker berit nordstrand sin)

5 dl mandelmelk (kjøp eller lag selv)

så mye safran du ønsker.jeg brukte en halv pakke.husk det skal lite til.

FREMGANGSMÅTE:

bland alt det tørre i en bolle.så smelter du smøret og har oppi melken.varm opp og ha i det tørre.bland godt sammen.jeg bruker kjøkkenmaskin og så lar du bollene heve i ca 60 min.rull ut til boller og sett ovnen på 225 grader og så triller du til boller og la heve i 30 min til før du steker i 12 min ca.voila de er ferdige.du kan også ha melis på toppen om du vil.


Publisert: 22.06.2020, 09:30


Andre artikler