Potet middag!

Lillian Nilsen
Lillian Nilsen Berg

Det er virkelig ingen hemmelighet at jeg bare elsker potet.ja nesten alt som har med potet å gjøre.potet er veldig vanlig også i et Norskt kosthold.potet er en rotgrønnsak som er også vledig sunn,men desverre har poteten fått veldig mye negativ omtale,men om du klarer å legge vekk disse konspirasjonene,så er potet absolutt noe du bør ha med i ditt kosthold.for å si det slik er ikke en hipp og trendy lavkarbo diett noe for meg.potet er å bli sunt og jeg kommer aldri til å kutte ut potet i mitt kosthold.jeg spiser det ikke vær dag,men jeg spiser det jevnlig.

jeg er som sagt elendig på å finne middags måltider og spiser ikke middag vær dag.noen ganger gjør jeg det nemlig enkelt,men idag ble det potet til middag og her kommer oppskriften for de som vil prøve en litt annerledes måte å spise potet på.

DU TRENGER:

2 PORSJONER:

6 store potet

2 ts kokosolje(helst økologisk,finnes i de fleste matbutikker)

en halv ts himalaya salt eller havsalt(himalayasalt finnes på helsekost,jeg brukte den fra helios som er et økologisk merke)

bladgrønt(jeg kjøpte en ferdig miks med middelhavs salat mix)jeg brukte en halv pakke.men gjerne bruk hele posen.

FREMGANGSMÅTE:

sett ovnen på 190grader.skrell poteter og skjær tynne skiver.vend dem i kokosolje og salt.legg poteter på et stekebrett kledd med bakepapir.ikke la potetene røre hverandre.stekes i 20 min,før du snur de og steker de 10 min til.legg skivene med potet oppå salaten og ha dressing over.

lag deg cashewaioli:

1 kopp cashewnøtter

2 ss olivenolje

1 sitron(skvis ut saften)

3 fedd hvitløk

en halv kopp vann...

miks alt dette sammen i en food prosessor og vips har du sunn dressing.


Publisert: 15.07.2020, 11:30


Andre artikler