Pizza boller på menyen!

Lillian Nilsen Berg
Vi hadde gjest her om dagen og jeg vet han elsker pizza,så nå ville jeg prøve å lage pizzaboller og jeg prøvde meg på både vanlige pizzaboller og veganske pizzaboller og det funket visst.gjesten likte maten og alle ble mette.disse pizza bollene er jo ikke sunne,så de går under kos for min del.typisk sånn helgekos.du kan jo servere salat i tillegg så får man i seg litt grønt også.
DU TRENGER:
500 gr pizzamel(økologisk fra koloni hagen,du får kjøpt på rema)du kan bruke glutenfritt mel å om du vil eller jeg bruker ofte spelt mel(ikke glutenfritt) jeg spiser ikke gluten så ofte men lettere å bake med det og til kos en gang i blant funker det for meg.
15 gr fersk gjær
3dl lunkent vann
2 ss olivenolje
en halv ts salt(jeg brukte himalaya salt)
pizzasaus
1 ts oregano
pølse(vanlig pølse,kylling pølse eller vegansk pølse
vanlig ost eller vegansk
FREMGANGSMÅTE:
vend sammen mel og salt og sett til side.i en annen bolle tilsetter du fersk gjær blandet med vannet og rør inn oljen.
så blander du alt sammen i samme bolle og elter i 12 min i en kjøkkenmaskin helst.dekk over deigen og la heve i 45min.legg deigen så på benken med mel og rull ut med en skjevle.ha på det du vil og rull på langs og lag snurrer.legg i en smurt ildfast form.
etterhev i 30min.sett ovnen på 220grader i 15-20 min.
