Helsetrendene som er in i 2020!

Lillian Nilsen
Lillian Nilsen Berg

Det kommer stadig vekk trender som er hot der og da,men som sakte men sikkert forsvinner ettervært.jeg har aldri vært egentlig opptatt av trender i det hele tatt,men jeg ble bare litt nysgjerrig idag på hva som er det nyeste på helsetrendene nå i år.hva er det alle sverger til nå som skal være så sinnsykt bra? la oss ta en dypdykk og se på helsetrender hittil i år.

1.ALKOHOLFRITT:det har faktisk blitt mer å mer in å velge alkoholfritt eller alkohol med lite prosent alkohol på fest.det har blitt mere kult å være avholdsmenneske og det skrives mye mer om det.jeg synes det er litt artig å tenke på at det nå er in jeg som selv drikker sjeldent alkohol de siste årene.alkohol er veldig sosialt,værtfall her i Norge og mange som velger å ikke drikke kan noen ganger føle at de faller gjerne litt av sosialt,så jeg synes faktisk det er positivt at det er mere inn å ikke ha så mye fokus på alkohol på fest.så denne trenden håper jeg forblir hot.for det skal være like greit å la være å drikke som å ønske å drikke på fest synes nå jeg.man skal få slippe å holde et langt foredrag også om hvorfor man ikke drikker.

2.prebiotika er noe fler å fler er blitt opptatt av.prebiotika finnes i blant annet rotvekst grønnsaker som jordskokk,skorsonnerot av alle slag,løk av alle slag.hvitløk og purre.asparges.soyabønner .honning.hvete.rug,bygg og havre.jeg tror nok mange sverger til fancy kostilskudd som inneholder prebiotika,men du trenger egentlig ikke det om du bare spiser sunt og variert.om du generelt spiser masse frukt og grønt vil du få masse prebiotika og probiotika bare så det er sagt,men er du ikke flink til det skader det ikke med tilskudd.

3.fler å fler ønsker glutenfritt kosthold og dette er noe man har sett gjennom flere år.mange opplever at de blir litt oppblåst etter hveteboller for eksempel og ønsker å kutte ned på det.fler å fler legger merke til at magen blir bedre av å kutte gluten rett å slett.jeg selv har også begynt å bake en del glutenfritt .la oss først snakke om hva gluten er.gluten er et protein som finnes i mange kornslag.veldig mange er følsomme for gluten som finnes i hvete,bygg,rus og spelt.(en form for hvete)havre er supermat og er du ikke så følsom kan du trygt spise det,men gjerne velg glutenfritt.korn som inneholder gluten ,inneholder også en del allergener og proteiner som kan utløse mange forskjellige helseproblem.de kan skape ubalanse og inflammasjon,særlig i fordøyelsessystemet og tarmkanalen.kan også virke forvirrende på immunsystemet-som er ditt forsvar mot sykdommer.-og kan utløse cøliaki,crohns og tarmbetennelse.er dette noe du sliter med så kanskje vurder om du har mulighet for en mer glutenfri værdag.

4.digital detox har blitt mer inn og det har man sett de siste årene.vi sitter mye mer foran pcen,vi ser mer på tv og vi sitter veldig mye med telefonen.da jeg var ung hadde svært få telefon,mens nå har alle 14 åringer telefon vil jeg tro? iværtfall veldig mange.det har blitt veldig populært å ta såkalt detox der man tar pauser fra telefon osv.for det er veldig avhengighetsskapende å sitte med mobil telefon.jeg snakker virkelig av erfaring her.

5.gåturer og fjellturer har blitt vledig populært og da spesielt i Norge dette året.det tror jeg kan ha noe med korona å gjøre.flere har fått sansen for å komme seg ut i naturen og fler å fler ønsker å bestige høye fjell nå som vi ikke har muligheten for utlandsreiser som før.

6.intuitiv spising har også blitt mer populært.nå skal det handle om å sitte mer sammen å spise og vi skal nyte øyeblikket her å nå.vi skal tygge og kjenne.jeg mener det kan være bra i vårt samfunn vi lever i nå,for veldig mange av oss er ekstremt stressa og har behov for nettopp dette.nå skal du lytte mer til kroppen.

7.veganer/vegetar retter har blitt mer å mer trendy og butikkene har fått relativt bra utvalg av vegetar og veaner kjøtt og mange reklamerer for å kjøre kjøttfri mandag.det har blitt kult å skal være vegeterianer nå.mange er blitt mer bevisst på miljøet og dermed spiser de mindre kjøtt.

8.mindre matsvinn er noe veldig mange er blitt opptatt av noe som jeg mener er veldig bra,for desverre så kaster vi svært mye mat vær eneste dag.om det er mat du vet du ikke kommer til å spise opp.hva med å gi det til noen som trenger det? det finnes så mange mennesker som ikke har nok mat,så skal vi sitte her å kaste tonnevis med mat?


Publisert: 23.09.2020, 12:12


Andre artikler