Indisk vegetar til middag!

Lillian Nilsen
Lillian Nilsen Berg

Som sagt tidligere er jeg ikke så oppfinnsom når det kommer til middags laging og det har jeg lovet både dere og meg å bli flinkere på.idag kjørte jeg på med indisk vegetar rett til middag.jeg tåler ikke sterk mat,så jeg droppet de aller sterkeste krydderne for min porsjon,mens samboer fikk masse sterk krydder da han elsker sterk mat.

om du også vil prøve denne retten skal du få oppskriften her:

DU TRENGER:

en halv løk

1 ts ingefær pulver

1 ts hvitløkspulver

1 ss olivenolje

1 ts gurkemeie pulver

1 ts karri

en halv ts garam masala(dette er et sterk indisk krydder,så tåler du ikke sterk mat bør du droppe denne)

2 dl røde linser

2 ss buljongpulver(jeg brukte økologisk gjær fri)

3 dl vann

en halv boks hakkede tomater

en halv ts salt

bittelitt pepper

en lime

litt fersk koriander

5 dl vann

100 gr basmati ris eller annen ris du foretrekker.jeg elsker også svart ris,rødris og brunris veldig.disse typene er mye sunnere enn basmati ris,men jeg tok bare det vi hadde igjen i skapene da denne retten er laget på det lille jeg har igjen i skapene rett å slett.

FREMGANGS MÅTE:

finnhak løk og fres bittelitt i kasserollen med olivenolje.ha oppi krydderne også.så tar du oppi resten og la det koke i 20-25 minutter.kok ris ved siden av. du må røre veldig ofte og om alt vann blir absorbert må du spe på med litt mer vann.

du kan også gjerne servere naan brød til dette måltidet.om du synes måltidet blir for sterkt kan du med fordel drikke litt kokosmelk til dette måltidet.

dette måltidet varmer godt og metter godt også.dette måltidet er uten kjøtt så om du tenker å kjøre kjøttfrie dager passer dette måltidet perfekt.men du kan ogaå tilsette kylling i dette måltidet om du absolutt vil.


Publisert: 21.10.2020, 13:30


Andre artikler