Kanelbollens dag,litt på etterskudd!

Lillian Nilsen
Lillian Nilsen Berg

Ihele går skulle jeg lage kanelboller rett å slett fordi det var kanelbollens dag,men hadde så mye annet å gjøre hele dagen og jeg begynte å bli litt sliten på kvelden også.jeg blir det lettere på høsten på grunn av mørke.når klokken var nøyaktig 11 på kvelden igår da fant jeg plutselig ut at jeg skulle lage kanel boller.så jeg sto der å begynte å bli trøtt klokken 12,men måtte jo bli ferdig med bakingen,så bakingen ble ikke ferdig før klokken 1 og da ble jeg plutsleig våken igjen,så klarte ikke sove før 2-3 inatt,men kroppen min fikk meg opp tidlig uansett.

jeg prøvde meg på en glutenfri versjon igår da jeg har lovt dere litt mer glutenfrie oppskrifter også.disse bollene er også veganske bare så det er sagt.

GLUTENFRI KANELBOLLER:

DU TRENGER:

100 gr fullkornsrismel

200 gr havremel( jeg malte glutenfrie havregryn til mel)

2 ss fiberhusk

1pakke tørrgjær( vil prøve å bake uten gjær også,men det kan by på utfordringer)

4 dl vann

FYLLET:

150 gr vegansk smør

150 gr kokossukker

1 ss kanel

FREMGANGSMÅTE:

pisk sammen smør,sukker og kanel i en bolle og sett i kjøleskapet.så mikser du de tørre ingrediensene sammen og tilsetter melka.rør godt sammen og la stå i 10min.pensle 2 bakepapir med vegansk smør.rull deigen ut mellom to bakepapir..smør på smør blandingen.sett ovnen på 175 grader og smør en form.rull deigen sammen med hjelp fra bakepapir.legg de tett sammen i formen .skal stekes i ovnen i 45 minutter. og voila ferdig.

jeg lagde også de vanlige kanelbollene jeg alltid pleier å lage.disse er også veganske,men ikke glutenfrie.

DU TRENGER:

800 gr siktet speltmel (økologisk)

120 gr kokossukker

1 pose tørrgjær

2 ts kardemomme

100 gr vegansk smør

5 dl mandelmelk

SLIK GJØR DU:bland alt det tørre sammen.smelt smøret og varm opp melka og bland med alt det tørre.la det stå til heving i 60min før du ruller ut og har på sukker,smør og kanel.rull til kanel snurrer og la det stå å heve i 30 min til.stekes i 12-14 min på 220 grader.voila ferdig..

spiste du boller igår på kanelbollens dag?


Publisert: 05.10.2020, 10:43


Andre artikler