Å kjøpe matvarer på nettet!

Lillian Nilsen
Lillian Nilsen Berg

Når man begynner å spise mer plantebasert blant annet så vil man oppleve at de vanlige matbutikkene ikke har alltid så mye utvalg på den sunne maten,for ja 80-90 prosent av det de har på vanlige matbutikker er mat jeg ikke skal spise nå som jeg prøver å helbrede naturlig for plagene mine.jeg synes det er overveldende å måtte løpe fra butikk til butikk for å lete etter produkter jeg skal ha.jeg må si jeg savner å ha en matbutikk som whole food marked som de har overalt i Usa og også hadde de whole food marked i London og vi som egentlig skulle til London i sommer..det hadde vært en drøm om de hadde fått whole food marked i Norge også.,man kunne hatt ævrtfall en whole food i alle de store byene i Norge.jeg tror det er flere som hadde blitt glad da det er flere av oss som spiser veldig palntebasert.

riktignok har vanlige butikker blitt flinkere på glutenfrie matvarer,vegetar og veganer kjøtt og pålegg har de blitt superflinke på,men jeg er mest opptatt av sunnhet og minst mulig e stoffer og tilsetningstoffer.jeg må gå byen rundt på leting.

for å gjøre det enkelt for meg selv den her gangen tok jeg mathandelen over nett.jeg kjøpte inn masse tørrvarer for 1300kr.så nå har jeg værtfall fylt opp skapene med masse sunne greier.

jeg kjøpte blant annet:

 .kikertmel( fått helt dilla på melet for tiden og man kan lage så mye forskjellig med det melet.jeg har sett at meny har melet,men ofte finner jeg ikke)

kokossukker( jeg bruker ikke så mye raffinert sukker i min matlaging,så kokossukker er sukker som er mye bedre for deg.har brukt kokosmel i kanelsnurrer mange ganger og det smaker godt.

lønnesirup( lønnsirup er noe jeg ofte bruker som søtningsmiddel,det får du hledigvis kjøpt i vanlig matbutikk,men er ofte dyrt)

havremel( jeg pleier også å lage havremel ved å male opp glutenfri havregryn i en food prosessor.

hirsemel( har ikke brukt hirsemel før så blir artig å prøve noe nytt)

rismel(fullkorn og glutenfritt)

hirseflak( jeg elsker å lage meg grøt med hirse og da bruker jeg hirseflak og melk(plantemelk)

kokosmasse( bruker jeg som pynt og for å lage gode kjeks.

røde linser( billig mat.jeg har brukt linser i mye matlaging for tiden)

teffmel(glutenfritt)

rooibush( jeg kjøpte den teen for mange år siden og husker jeg elsket smaken så det var virkelig på tide å fylle opp)

fusilli glutenfri pasta( jeg bruker ikke vanlig pasta lengre i min matlaging.jeg bruker alltid glutenfritt også.men ofte inneholder de i butikken mais,noe jeg vil unngå pga gmo(genmodifisert) så jeg kjøpte 3 forskjellige pakker pasta laget av linser,quinoa og grønne erter.

cassava potet gull( renee voltaire sine cassava potetgull er så godt og denne er sunn også)

tapiokamel

tørrgjær glutenfri

kastanjemel( aldri prøvd før)

potetmel

bakepulver

 

speltmel siktet( i hele år har jeg slitt med å få kjøpt speltmel på butikkene,så kjøpte på nett nå)

fiberlakris(fiberlakrisen til renee voltaire er supergod(renee har mange supermat produkter og er stor innenfor supermat og naturlig mat i Sverige.i sverige er det også mulig å få kjøpt supermat ofte på vanlig matbutikker)

villblomst honning

jeg fikk kjøpt masse sunn mat og nå er tørrmat skapene fulle av sunn næring.så nå blir det å bake fremover.nå som det nærmer seg mot jul(tiden går fort) så er det greit å ha en del mel osv liggende.er et par ting i tørrmat hyllene som mangler,men stort sett fylt opp nå.


Publisert: 09.10.2020, 14:42


Andre artikler