Glutenfritt og vegansk brød på dagsorden!

23.10.2020, 10:00

Jeg er stadig på utkikk etter glutenfritt og vegansk baking og idag fant jeg en oppskrift på nett på et sunt brød uten gluten,som er vegansk og i tillegg er uten gjær så her slipper brødet å stå å heve i all evighet.veldig enkelt spør du meg.brødet mettet veldig mye også.

DU TRENGER:

2 dl solsikkekjerner

4 dl glutenfri havregryn

1 dl linfrø

1 dl gresskarkjerner

2 never mandler

1 neve valnøtter( dropp nøtter om du er allergisk)

3 ss fiberhusk

5 dl vann

1 ss olivenolje eller kokosolje

1 ss honning

litt salt

FREMGANGSMÅTE:

kjør nøtter i en food prosessor om du bruker nøtter,tilsett så alt det andre tørre for du sakte men sikkert tilsetter det våte.bland godt og la deigen stå å godgjøre seg mens den står i en smurt brødform.sett ovnen på 175 grader og stek brødet i 30 min midt i ovnen.ta så brødet ut av formen og sett den inn i ovnen igjen og stek i 40 min.avkjøl helt før du skjærer i brødet.

Jeg lagde en søtpotet hummus og hadde på brødet.vil du også prøve søtpotethummus? her skal du få oppskriften:

DU TRENGER:

1 kartong kikerter

1 søtpotet(jeg brukte 350 gr)

2 fedd hvitløk eller 1 ts hvitløkspulver

1 ts spisskummen

1 ss tahin 

0,5 dl olivenolje

kok søtpotet til den er helt myk og legg den i en food prosessor eller en kraftig blender og tilsett så alt det andre.jeg pyntet med granateple.spirer.persille og dragefrukt.

et sunt og mettende måltid med andre ord.ikke er det vanskelig å lage heller.

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler