23.10.2020, 10:00
Jeg er stadig på utkikk etter glutenfritt og vegansk baking og idag fant jeg en oppskrift på nett på et sunt brød uten gluten,som er vegansk og i tillegg er uten gjær så her slipper brødet å stå å heve i all evighet.veldig enkelt spør du meg.brødet mettet veldig mye også.
DU TRENGER:
2 dl solsikkekjerner
4 dl glutenfri havregryn
1 dl linfrø
1 dl gresskarkjerner
2 never mandler
1 neve valnøtter( dropp nøtter om du er allergisk)
3 ss fiberhusk
5 dl vann
1 ss olivenolje eller kokosolje
1 ss honning
litt salt
FREMGANGSMÅTE:
kjør nøtter i en food prosessor om du bruker nøtter,tilsett så alt det andre tørre for du sakte men sikkert tilsetter det våte.bland godt og la deigen stå å godgjøre seg mens den står i en smurt brødform.sett ovnen på 175 grader og stek brødet i 30 min midt i ovnen.ta så brødet ut av formen og sett den inn i ovnen igjen og stek i 40 min.avkjøl helt før du skjærer i brødet.
Jeg lagde en søtpotet hummus og hadde på brødet.vil du også prøve søtpotethummus? her skal du få oppskriften:
DU TRENGER:
1 kartong kikerter
1 søtpotet(jeg brukte 350 gr)
2 fedd hvitløk eller 1 ts hvitløkspulver
1 ts spisskummen
1 ss tahin
0,5 dl olivenolje
kok søtpotet til den er helt myk og legg den i en food prosessor eller en kraftig blender og tilsett så alt det andre.jeg pyntet med granateple.spirer.persille og dragefrukt.
et sunt og mettende måltid med andre ord.ikke er det vanskelig å lage heller.