Glutenfritt og vegansk brød på dagsorden!

Lillian Nilsen
Lillian Nilsen Berg

Jeg er stadig på utkikk etter glutenfritt og vegansk baking og idag fant jeg en oppskrift på nett på et sunt brød uten gluten,som er vegansk og i tillegg er uten gjær så her slipper brødet å stå å heve i all evighet.veldig enkelt spør du meg.brødet mettet veldig mye også.

DU TRENGER:

2 dl solsikkekjerner

4 dl glutenfri havregryn

1 dl linfrø

1 dl gresskarkjerner

2 never mandler

1 neve valnøtter( dropp nøtter om du er allergisk)

3 ss fiberhusk

5 dl vann

1 ss olivenolje eller kokosolje

1 ss honning

litt salt

FREMGANGSMÅTE:

kjør nøtter i en food prosessor om du bruker nøtter,tilsett så alt det andre tørre for du sakte men sikkert tilsetter det våte.bland godt og la deigen stå å godgjøre seg mens den står i en smurt brødform.sett ovnen på 175 grader og stek brødet i 30 min midt i ovnen.ta så brødet ut av formen og sett den inn i ovnen igjen og stek i 40 min.avkjøl helt før du skjærer i brødet.

Jeg lagde en søtpotet hummus og hadde på brødet.vil du også prøve søtpotethummus? her skal du få oppskriften:

DU TRENGER:

1 kartong kikerter

1 søtpotet(jeg brukte 350 gr)

2 fedd hvitløk eller 1 ts hvitløkspulver

1 ts spisskummen

1 ss tahin 

0,5 dl olivenolje

kok søtpotet til den er helt myk og legg den i en food prosessor eller en kraftig blender og tilsett så alt det andre.jeg pyntet med granateple.spirer.persille og dragefrukt.

et sunt og mettende måltid med andre ord.ikke er det vanskelig å lage heller.


Publisert: 23.10.2020, 10:00


Andre artikler