Hjemmelaget pålegg!

Lillian Nilsen
Lillian Nilsen Berg

Når jeg er blakk og har lite mat tilgjengelig pleier jeg å lage hjemmelaget pålegg.jeg pleier nemlig alltid å ha nøtter og eller frø tilgjengelig og da kan man få laget seg litt pålegg for å ha på brødskiven eller knekkebrød.

sist lagde jeg sesamsmør,cashewsmør og mandelsmør...det er veldig enkelt å lage,det er sunt og pålegget holder seg i opptil en måned i kjøleskapet så det er sagt.

Mandelsmør:

4 dl mandler

4 dadler uten stein(kan droppe om du ikke har)

1 ts kokosblomst sukker( jeg kjøpte billig for 14 kr på holdbart)

en halv ts salt

en halv ts vaniljepulver.

alt du gjør er å mose dette i en food prosessor og har i en beholder og jeg pleier å sette i kjøleskapet.

 

SESAMSMØR:

4 dl sesamfrø

2 ss sesamolje( jeg kjøpte på innvandrer butikk)

bittelitt vann.

samme fremgangsmåte som  over.

 

CASHEWSMØR:

500 gr cashewsnøtter( naturell)

bittelitt salt om du ønsker.

du kan riste nøttene i ovnen i 5-15 min,men jeg liker å lage den rå.da blir også alle næringstoffer inntakte.

samme fremgangsmåte som over.

 

det er jo så enkelt å lage pålegg selv og man slipper alle tilsetningstoffer,som ikke alle er bra for deg i lengden.

jeg elsker også å lage syltetøy selv.min favoritt er gojibær syltetøy som også ikke er varmebehandlet.da trenger du goji bær som du bløtlegger.bruk også frosne jordbær og agave sirup eller lønnesirup.mos sammen og voila.chia frø funker også å ha oppi dette.man kan jo lage dette syltetøyet ved å varmebehandlet det også,men noe av næringen forsvinner bittelitt om det blir varmet opp.


Publisert: 03.12.2020, 22:30


Andre artikler