Veganske lusekatter!

Lillian Nilsen
Lillian Nilsen Berg

Idag er det santa lucia så da lager jeg lusekatter som er tradisjon,men iår har jeg valgt å lage en vegansk versjon og jeg vil også prøve å lage en glutenfri versjon i tillegg.jeg elsker at man skal bruke safran i bollene da safran er mitt favoritt krydder.man kan også bruke gurkemeie for å få den gule fargen i bollene,men gurkemeie er sterk på smak synes jeg.så her koster jeg på meg verdens dyreste krydder.så mens jeg spiser bollene føler jeg meg heldig som kan spise verdens dyreste krydder.kostet 46 kr for 0,5 gr liksom.så det blir 100 kr for 1 gr safran.

VEGANSKE LUSEKATTER:

100 gr vegansk smør( jeg bruker berit nordstrand)

2,5 dl mandelmelk( kjøp eller lag selv)

en pakke safran

1 pakke gjær

75 gr sukker

1 ts kardemoome

1 ts kanel

7 dl hvetemel eller spelt som jeg liker best.(jeg velger økologisk spelt)

plantemelk til pensling

siden jeg ikke liker rosiner på boller dropper jeg det.

FREMGANGSMÅTE:

sett ovnen på 250 grader.smelt smør og tilsett melk.ha gjær oppi.rør godt.stå i noen minutter.i en bakebolle tilsett alt annet og tilslutt bland alt sammen og elt godt.jeg bruker en kjøkkenmaskin.

jeg lot deigen heve godt i en time.

form til lusekatter(google for form) og legg på bakepapir og la de heve i 20 min til.så stekes de inni ovnen i ca 8 minutter.husk her varierer det ut i fra ovnen du har,så følg godt med.

de smakte hlet fantastisk..mange er skeptiske når man bruker ordet vegansk og tror smaken ikke lbi bra,men om jeg ikke nevner ordet vegansk så vil du ikke kjenne forskjell fra de man bruker vanlig smør og melk til og egg.


Publisert: 13.12.2020, 17:54


Andre artikler