Hjemmelaget melk!

Lillian Nilsen
Lillian Nilsen Berg

Januar og februar måned er alltid som regel harde måneder for meg økonomisk,så ofte må jeg vende litt på ting for å få det til å gå rundt.jeg hadde så lyst på plantemelk igår,men hadde ikke igjen sånn ferdig melk fra butikken,men jeg hadde litt nøtter og frø i skapene enda,så jeg lagde rett å slett melk selv.tar litt tid men er så mye sunnere og bedre i det lengre løp.

jeg lagde mandelmelk,hasselnøttmelk og hamp melk og her kommer oppskriften:

først må du bløtlegge nøttene.jeg la de i en bolle med vann (3 dl nøtter per melk og vann til å fylle bollen) og om morgenen etter heller jeg ut vannet og skyller godt.legger nøttene i en food prosessor å tilsetter 9 dl vann med vaniljepulver og søtning som honning eller lønnesirup.så mye du ønsker. skal bare stå i noen min i food prosessor før du legger alt i en nøttemelkpose og skviser ut og voila da har man masse melk.holder seg et par dager i kjøleskapet.opptil 3 dager.

for å lage hamp melk bruker du 1 dl hampfrø(fra helsekost) og blander med 3 dl vann og vaniljepulver og gjør det på samme måte som over,bare at du slipper å legge frøene i bløt som med nøttene,så hamp melk er mye mindre krevende.men min favoritt er å blir mandelmelk da:D

jeg tok også å lagde meg litt blåbær melk også når jeg først var igang.da brukte jeg rett å slett mandelmelk og blanet med 1 dl vill blåbær(de frosne i butikken) og blandet sammen med en håndmikser og voila:D

jeg kommer absolutt til å lage mer plantemelk fremover.husker faktisk den dag mitt første møte med plantemelk.jeg husker min samboer ønsket ikke lengre å drikke vanlig melk og han fikk dilla på rismelk.jeg klarte ikke å drikke det,men det er mange år siden og nå bruker jeg blant annet mandelmelk der man skal bruke vanlig melk og det har funket mange ganger for meg.

har du prøvd plantemelk før?


Publisert: 10.02.2021, 23:30


Andre artikler