Brokkoli suppe til frokost!

Lillian Nilsen
Lillian Nilsen Berg

Jeg tror nok at i et land som Norge er det ikke så vanlig å kanskje spise så mye varm mat til frokost.noen kanskje spiser havregrynsgrøt riktignok,men tror det fortsatt er mest vanlig å spise brødskiver og eller knekkebrød til frokost likevell.det er mange minus grader ute nå og kroppen og leiligheten for den saks skyld er helt gjennomfrossen,så jeg kjente at idag trengte jeg noe varmt ikroppen til frokost. idag ble det brokkoli suppe til frokost da jeg kjøpte en del brokkoli på tilbud for 8kr per stykk,så det må jo brukes opp før det blir dårlig.suppen kan du også fryse ned til senere om du lager en stor porsjon.

DU TRENGER:

3 stilker stangselleri

500 gr poteter

1 brokkoli

1 shuash

1-2 buljong( jeg kjøper økologisk gjærfri fra helsekosten)

1 liter vann

himalaya salt og pepper

olivenolje(1 til 2 ss)

jeg glemte riktignok å legge til potetene på bilde ser jeg nå i ettertid.du må ikke ha poteter i suppa,men suppa blir mer mettende om du bruker potet,for ellers vil nok suppa bli for kalorifattig å da vil det heller gå som et lite mellom måltid i følge meg.

FREMGANGSMÅTE:

varm oljen i en kasserolle.tilsett selleri,brokkoli og squash i 1 min ca.ha så oppi resten og la det koke til potetene er møre.blend med en håndmikser. og pynt suppen med det du har liggende.jeg pyntet med paprika.det er jo så enkelt å lage hjemmelagd suppe.mange føler de ikke orker å lage hjemmelagd mat for det tar sånn tid.litt lengre tid tar det jo en pose suppe,men så mye bedre for deg.og suppa kan du jo som sagt lage i stor porsjon en dag du har litt bedre tid og sett i kjøleskap til dagen etter eller frys ned når suppa er blitt kald.så er det bare å tine opp og varme suppe når du trenger mat som går fort.da føles det nesten som posesuppe(om du tenker på at det skal gå fort) bare at man slipper alle de unødvendige tilsetningstoffene,jeg synes faktisk ikke posesuppe er like godt lengre.


Publisert: 01.02.2021, 09:50


Andre artikler