får du gjester? lag kanelsnurrkake da vell!

Lillian Nilsen
Lillian Nilsen Berg

Jeg elsker kanelsnurrer og kan vell aldri bli lei av det tror jeg.jeg pleier som regel alltid å ha kanelsnurrer liggende i fryseren klart om jeg får gjester og som regel lager jeg de selv.idag prøvde jeg en ny vri.jeg lagde nemlig kanelsnurr kake.

jeg ble litt stressa når jeg lagde kaken da jeg syntes ikke kaken ble helt som jeg ønsket ,men kaken forsvant likefort som jeg lagde den rett å slett.så den ble spist opp samme dag som jeg lagde.samboer var våken til langt på natt og orket ikke lage seg kveldsmat så da ble det kanelsnurrkake istedenfor.vil du ha oppskriften skal du få den her:

DU TRENGER:

en halv pose gjær

2 dl mandelmelk men du kan bruke annen type plantemelk om du vil også

4 ss kokossukker

1 ts karemomme

1 ts vaniljepulver( jeg kjøper på helsekosten)

ca 450 gr spelt mel men jeg liker også å bruke glutenfri havremel(har jeg ikke havremel lager jeg mel med havregryn)

til fyllet trenger du kanel og kokossukker.ev melis til å ha på når kaken er ferdig.du trenger en springform også.

FREMGANGSMÅTE:

rør ut gjæren i lunken plantemelk(varm lett opp i en kasserolle.legg det i en bakebolle og tilsett resten.elt deigen godt og dekk til med et kjøkkenhåndkle og la det heve i ca 1 time.

dryss mel på kjøkkenbenken og kna godt før du kjevler ut til et rektangel .pensle med vegansk smør eller kokosolje om du vil og ha på kokossukker og kanel.rull sammen og legg snurrene i en smurt springform og la det etterheve i 30 min før du steker i ovnen på 180 grader varmluft.


Publisert: 10.02.2021, 17:30


Andre artikler