Pastinakk suppe!

Lillian Nilsen Berg
Er det en grønnsak jeg har vært svært nysgjerrig på men som jeg ikke har vært sikker på hvordan jeg skulle spise det så er det pastinakk,men igår fant jeg en oppskrift på pastinakk suppe så jeg dro på butikken å fant økologiske pastinakker for 19kr bare og gikk igang med å lage pastinakk suppe med en gang jeg kom hjem.jeg lagde stor porsjon så jeg kunne fryse ned litt så jeg har et raskt måltid tilgjengelig til senere tenkte jeg.
DU TRENGER:
1 ts olivenolje
1 løk
1 ts hvitløkspulver
500 gr pastinakk
en halv boks med hvite bønner
himalaya salt og pepper
5 dl vann
1 ss buljongpulver( jeg velger økologisk uten gjær fra helsekosten)

alt du trenger å gjøre er følgende:ta olivenolje i en kasserolle og fres løken du har kuttet opp og skrelt.ha så oppi pastinakk,buljong og vann.la det koke i ca 20 min.i de siste to minuttene ha så oppi de hvite bønnene.mos alt med en stavmikser og pynt med brødrasp og basilikum.så enkelt å lage og det var godt å prøve noe nytt når det kommer til suppe for jeg pleier som regel å alltid gå for det tryggeste og mest vante når jeg lager suppe,nemlig rotgrønnsaksuppe eller tomatsuppe.jeg kommer nok til å teste ut flere supper fremover.er suppen flytende som med denne liker jeg å helle den i en stor kopp å drikke den faktisk.for meg blir dette et svært lite måltid.men kanskje jeg skal prøve ut flere oppskrifter med pastinakk,for dette blir ikke siste gang jeg sier hallo til pastinakk<3