gurkemeie brød!

Lillian Nilsen Berg
Som nevnt mange ganger tidligere elsker jeg mat med farger og jeg elsker gurkemeie,så her om dagen når jeg skulle lage brød så fant jeg ut at hvorfor ikke tilsette litt gurkmeie i brødet for ekstra næring og kul gul farge? så da ble gurkemeie brød til.jeg har laget brødet med spelt mel for det er favoritt brødet til min samboer.jeg selv liker best brød med glutenfri havremel igjen.så man kan bruke det man ønsker selv.men iværtfall her kommer oppskriften på det brødet med spelt.
DU TRENGER:
300 gr sammalt spelt(økologisk)
350 gr siktet spelt(økologisk)
50 gr sammalt rugmel(økologisk.du kan også bare tilsette mer av siktet spelt)
1 pose gjær
1 ts salt
1 ss honning( jeg bruker rå honning fra helsekosten)
6 dl lunkent vann
1-2 ts gurkemeie(jeg kjøpte økologisk fra helios)

SLIK GJØR DU:
ha mel,salt,tørrgjær,honning og lunkent vann i en bolle.eltes i ca 5 minutter.dekk til bollen med et fuktig kjøkkenhåndkle for å hindre at deigen tørker ut.heves i 60 minutter ca.pensle en brød form og ha deigen oppi.etterheves i ca 30 min.
sett ovnen på 175 grader.stek brødet på miderste rille i 50-60 min.gjerne skjær litt i brødet før steking som på bilde over.lag hakk.la det hvile litt på rist før servering.

jeg spiste børdet med hjemmlagd sjokoladepålegg og hjemmelagd peanøttsmør og pyntet med jordbær,blåbær og banan.