Hjemmelaget granola!

Lillian Nilsen
Lillian Nilsen Berg

25.02.2021, 10:30

Jeg vet ikke hvorfor men før var jeg ikke fant av granola,men jeg prøvde meg på en oppskrift sist uke og nå er jeg helt frelst på granola og føler jeg må ha det vær eneste dag.så her skal dere få oppskriften.

DU TRENGER:

250 gr havregryn( jeg brukte glutenfri)

50 gr solsikkekjerner

50 gr gresskarkjerner

50 gr sesamfrø

50 gr linfrø

2 ss brunt sukker( jeg brukte kokossukker)

150 gr mandler

1 dl eplejuice( jeg bruker ikke fra konsentrat)

2 ss olivenolje eller kokosolje

250 gr honning eller lønnesirup( jeg valgte å kombinere de to)

SLIK GJØR DU:bland alt det tørre i en bolle.bland honning,eplejuice og olje i en kasserolle til honningen er smeltet.bland godt.hell alt jevnt utover stekeplata med bakepapir.husk å grovhakke mandlene.

stek mindt i ovnen på 140 grader i ca 1 time.snu litt på granolaen vær 15 minutt.avkjøl helt.

holder seg ca en måned på glass krukke.i skapet.

jeg riktignok har fått dilla på å ha granolaen over nicecream om morgenen.



Andre artikler