kastanjevafler!

Lillian Nilsen
Lillian Nilsen Berg

For veldig mange måneder siden kjøpte jeg masse forskjellig type sunn mel på tilbud på nettet fordi jeg skulle prøve mye forskjellig.men en del mel har bare blitt liggende og siden jeg ikke vil kaste mat og vil bruke det meste av det jeg har liggende,så fant jeg kastanjemel innerst i skapet her om dagen.jeg googler om jeg fant noen oppskrifter på kastanjemel og det var egentlig svært lite skal jeg være ærlig.så jeg måtte prøve meg frem og fant opp en helt ny oppskrift av meg selv faktisk og smaken ble god.

DU TRENGER:

150 gr kastanjemel

150 gr havremel(glutenfritt)

1 ss fiberhusk

4 dl mandelmelk

en halv dl sukker(her velger du det sukkeret du ønsker,men kokossukker er et bra sukker å velge om du vil gå for vledig sunne vafler,men dette er opp til deg)

bittelitt himalaya salt

2 ts bakepulver(jeg valgte et økologisk et på helsekosten)

1 ts kardemomme

litt under 1 dl olje(jeg brukte kokosolje men olivenolje funker også)

FREMGANGSMÅTE:

visp samemn melk og fiberhusk å la det stå å svelle en kort stund.så har du oppi resten og rører godt og lar det stå å svelle i 5 min til.så har du olje eller smør i vaffelhjernet og steker i vei.

disse pannekakene er ikke bare glutenfrie men de er også veganske.jeg ble ovverasket over hvor gode de var faktisk.så kastanjemel skal jeg absolutt bruke flere ganger.bare synd man ikke finner så mange oppskrifter med det.men jeg får bare prøve meg frem på flere oppskrifter med kastjanemel,så får vi se om det dukker opp flere oppskrifter med kastanje.

i middelalderen spilte kastanjen en stor rolle i husholdningen og spesielt i de kalde månedene av året.kastanjer inneholder sukker,proteiner og fett,og er derfor et fyldig tilskudd til en mager vinterdiett.kastanjemel kan vist brukes til all slags bakverk.jeg tror jeg skal prøve å tilsette melet i brød neste gang jeg baker altså ,for å se om det funker.


Publisert: 24.03.2021, 22:00


Andre artikler