En sunn lunsj!

Lillian Nilsen Berg
Til lunsj idag ville jeg ha noe som var sunt,enkelt og billig å spise,så idag ble det sunn smoothie og vam asparges suppe til lunsj.jeg følte jeg fikk varmen i meg og følte energien vokse etterpå.
ASPARGES SUPPE:
en pakke frossen asparges eller 300 gr frisk asparges
en løk
1 ts hvitløkspulver eller 3 hvitløksfedd
buljong pulver eller lag hjemmelaget:
1 pakke stangselleri
1 liten butternut squash(gresskar)
1 løk
litt ingefær
litt gurkemeierot
en kopp koriander
5 hvitløksfedd
og masse vann.
kok opp i ca 4 timer og sil til kraft.grønnsakene kan du spare og bruke senere..
eller du kan droppe buljong og bare ta vann,men da blir det jo mindre smak på suppa
jeg brukte også litt pepper og himalaya salt i suppen(men prøver du å kutte ned på salt forbruket dropper du det)
FREMGANGSMÅTE:
ha løk og hvitløk i en kasserolle å stek bittelitt.jeg brukte olivenolje også oppi kasserollen.men dropper du oljen må du passe på å bruke en kasserolle som er nonstick rett å slett,så løken ikke setter seg fast.ha oppi resten av ingrediense å kok til aspargesen føles ferdig.bruk stavmikser(håndmikser som jeg kaller det.hehe.) og voila.

pynt med aspargesbønner,pepper og timian.
som drikke drakk jeg smoothie.
EPLESMOOTHIE:
2 medium røde epler
1,5 frossen banan(men kan også bruke frisk)
1 kopp vann eller eventuelt mandelmelk(dropp melken om du vil ha drikken fri for fett)
1 ts lønnesirup og eller en daddel uten stein.
1 ts kanel
en halv ts ingefær pulver
bittelitt muskat.
ha alt i en blender eller bruk stavmikser som meg da jeg ikke har en blender og server med en gang.smoothie kan riktignok holde seg i 24 timer i kjøleskapet.
