blåbær brød!

10.04.2021, 11:00

jeg lagde brød her om dagen med banan og blåbær og brødet smakte utrolig godt.var litt usikker om det kom til å bli godt med blåbær oppi brødet,men det funket altså.nå har jeg endelig klart å bruke opp all blåbærne jeg hadde også.jeg liker gjerne å unngå for mye kasting av mat og hadde masse blåbær i fryseren.så idag ble det blåbær brød.

DU TRENGER:

3 bananer(gjerne modne,altså at de har litt brune flekker for da er bananen på sitt søteste)

en halv kopp lønnesirup

en halv kopp kokos sukker

1 ts vaniljepulver( kjøpes på helsekost)

halv kopp mandelmelk

2 kopper glutenfritt havremel( jeg kjøper på nett og helsekost,men enkelte matbutikker har å)

en halv ts havsalt

1 ts bakepulver(uten aliminium)

en halv ts natron

en halv kopp vill blåbær(de frosne)

FREMGANGSMÅTE:

sett ovnen på 175 grader.pensle brød formen med kokosolje eller ta bakepapir i formen.

mos bananene.tilsett lønnesirup,kokossukker,vaniljepulver og mandelmelk.bland godt.

i en annen bolle blander du :havremel,salt,natron og bakepulver .så tilsetter du det våte med det tørre og tilsetter også blåbær nå.hell i børd formen og stekes i  ovnen i 40 min,så skrur du av ovnen med lar brødet stå i 10 minutter til.

hjemmebakt børd minner meg så mye om mormor.vær sommer bakte hun brød og vi gikk inn i skogen i august å hentet både blåbær og mark jordbær å lagde syltetøy.så dette brødet minnet meg litt om henne.

denne oppskriften fant jeg på bloggen til medical medium(medisinsk klarsynt) og jeg vil virkelig anbefale dette børdet om du vil ha et sunt brød som er både vegansk,sunt og glutenfritt.

dette børdet kan du fryse også om du ønsker det.

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler