Sunn bakt potet til lunsj!

Lillian Nilsen Berg
Jeg elsker potet og helst siden jeg var ei lita jente har jeg foretrukket noe med potet til middag.det meste med potet smaker godt for min del og noe jeg virkelig elsker er bakt potet.mange kan finne på å fortelle deg at potet er usunt og spesielt lavkarbo trenden vil nok fortelle deg at potet er noe du bør unngå.utrolig synd om du utelukker potet i kostholden ditt,for da går du glipp av noe virkelig sunt.potet i seg selv er jo sunt,men alt man tilsetter potet er gjerne ikke sunt,slik som fete sauser o.l.
baktpotet er faktisk sunt,men du bestemmer selv hvor sunn det skal være.tilsetter man jo masse fete dressinger,bacon og osv o.l blir den ikke like sunn lengre.idag har jeg lagd en sunn bakt potet til lunsj.den var veldig mettende og god<3 denne oppskriften fant jeg på bloggen til medical medium.jeg hadde bakt potet som måtte brukes opp før den ble dårlig,så da ble det sunn bakt potet til lunsj.

sett ovnen på 200 grader.bakt poteten skal i ovnen i ca 75 min.legg den på et stekebrett med bakepapir.mens poteten er i ovnen lager du vegansk nacho cheese saus:
en kopp potet i biter
en gulrot i biter.
kok de møre i en kasserolle med vann.hell av vannet og legg de i en food prosessor.tilsett så:1 ts gurkemeie pulver,1 ts hvitløkspulver,en halv ts løk pulver.1 ts sitron juice(skvis sitronen)
2 ss vann
miks alt sammen til en saus og hell på poteten når den er ferdig.kok opp brokkoli å ha over sausen og pynt med persille.
ikke er det bare sunt,det smaker godt og ser godt ut også<3 jeg elsker som regel ost og smør til bakt potet,men idag prøvde jeg en sunnere variant og det funket det også:D