To sunne sideretter!

Lillian Nilsen Berg
Jeg lagde to forskjellige små retter her om dagen og siden værtfall den ene retten har lite kalorier i seg ble det siderett for meg eller et lite mellom måltid.dette er to super sunne oppskrifter jeg fant i ene boka til medisinsk klarsynt,men gjerne har jeg byttet ut en ingrediens eller to så den skal passe meg mye mer.
RETT NR 1:
krydret blomkål rett:
1 blomkål
litt frosne erter
1 ts hvitløkspulver
1-2 ts karri pulver
en halv ts gurkemeie
litt løk
litt koriander eller persille som pynt
FREMGANGSMÅTE:
først må du koke blomål eller aller helst bør du dampe den. så i en annen kasserolle har du løk og hvitløk(kan bruke fedd istedenfor pulver) og ha i en kasserolle.medisinsk klarsynt er ikke fan av så mye fett,men jeg hadde litt olivenolje oppi kasserollen for å frese løken rett å slett.så hadde jeg oppi resten av kryderne.ha oppi litt vann.så har du oppi blomkål og erter og lar koke eller helst dampes til ertene er myke.så legger du på fat og pynter med persille eller koriander.

ser det ikke fancy ut? dette bruker jeg gjerne som en siderett til middagen.gjerne med bakt potet og salat til.
RETT NR 2:
grønnsaksuppe:

denne suppen spiser jeg gjerne som et lite måltid,og når jeg vil ha det som middag har jeg gjerne oppi både søtpotet,potet og glutenfri pasta for å få retten litt mer mettende.
DU TRENGER:
en halv kopp løk
1 selleri stilk
en halv kopp gulrot
en halv kopp kutta tomater
1 ts timian
1 ts oregano
1 ts sitron juice
en halv kopp blomkål
1,5 kopp rosenkål(jeg brukte frosne)
1 ts frisk persille
3 kopper vann eller buljong .
du kan lage egen buljong:
1 pakke selleri
gulrot
1 butternut gresskar
2 gule løk
bittelitt gurkemeie rot
1 kopp koriander
6 hvitløksfedd
12 kopper vann..ha alt i en kasserolle å la koke i 1-4 timer og sil av å bruk buljongvannet i suppa over.grønnsakene kan også brukes i suppa eller til noe annet.man kan også fryse ned buljongen også.
FREMGANGSMÅTE:ha først løk i en kasserolle.enten tilsett litt olje om du spiser fett eller ev bittelitt vann.stekes litt før du tilsetter tomat,timian,oregano,sitron juice,selleri,hvitløk og gulrot.skru ned varmen litt og la koke i ca 15 min eller til alt er mørt og fint.så har du oppi blomkål og rosenål og koker til alt er mørt.