Vegansk gryterett!

Lillian Nilsen Berg
Jeg hadde plutselig en del søtpotet som måtte brukes opp og jeg pleier som regel å spise den iform av bakt potet,chips eller i smoothie,så nå var det på tide å lage noe ny rett med søtpotet.for det finnes et hav av muligheter.denne retten er supersunn og er en oppskrift opprinnelig fra medisinsk klarsynt så det er sagt.denne retten varmer og metter synes nå jeg.dette ble middagen min her om dagen.
DU TRENGER:
2 porsjoner eller en stor
1 kopp kutta løk
2 1/2 kopp søtpotet i små biter
1-2 ts hvitløkspulver
2 1/2 kopp squash
1 ts koriander pulver
1 ts paprika pulver
1 kopp kutta tomat
1 kopp vann
2 ss tomatpure(helst en uten så mye tilsetningstoffer)
litt koriander til pynt om du vil.
FREMGANGSMÅTE:
finn frem en kasserolle å ha oppi løk,søtpotet og løk.gjerne litt vann oppi om du ikke bruker olje selvfølgelig.kok i 3 minutter før du tilsetter vann om du ikke allerede har gjort det.
så har du oppi squash med resten av ingrediensene og 1 kopp vann.skru ned varmen litt og kok i 10 min.gjerne ha oppi fortykningsmiddel.jeg bruker arrowroot.gjerne må du koke enda 5-10 min.helst til søtpoteten er helt myk.server med koriander.
enn
denne retten kommer jeg absolutt til å lage flere ganger.jeg lagde en liten porsjon sist da jeg ikke har spist det før og var usikker på smakene,men lager nok større porsjon neste gang.