Blå risengryns grøt!

Lillian Nilsen
Lillian Nilsen Berg

Vi har ikke så mange valgmuligheter når det kommer til middag fortiden,da lommeboka er tom,men det er utrolig hvor kreativ det går ant å bli i matveien når man må.helt innerst inne i skapet fant jeg risengrøyns grøt,så da ble det en mettende middag kan du tro.

denne økologiske risengrynsgrøten kjøpte jeg i Sverige før det ble lock down,altså november 2019,så det var på høy tid å spise denne nå.

DU TRENGER:

3 porsjoner

2 dl ris

litt salt og bittelitt smør(jeg brukte vegansk)

4 dl vann

la grøten stå på svak varme i ca 10 min.tilsett så 6-8 dl melk(jeg brukte mandelmelk) og rør om.kok opp og la grøten svelle på lav varme i ca 30-40 minutter under lokk.rør om i blant så grøten ikke setter seg fast.når grøten er ferdig tilsetter du litt blå spirulina pulver.

jeg serverte med sukker,kanel,nøtter og litt smør(vegansk) for dere som ikke har smakt vegansk risengrynsgrøt.det smaker som den skal.risengrynsgrøt.rismelk er også fint å bruke til dette.rismelk og eller mandemelk er det jeg bruker som regel.denne retter ble til fordi samboer elsker risengrynsgrøt og han tåler ikke så mye vanlig melk.husker jeg var skeptisk første gang jeg skulle lage denne grøten uten vanlig melk,men det funket utmerket altså.


Publisert: 14.05.2021, 16:30


Andre artikler