Indisk dal til middag!

Lillian Nilsen
Lillian Nilsen Berg

Jeg har som nevnt tidligere her fortalt om at lommeboka er tom for øyeblikket,men behovet for å spise seg mett til middag er der fordi.jeg fant noen røde linser i skapet som vi kunne bruke til noe,men hva? jeg googlet og fant ut at vi blant annet kunne lage Indisk mat,så da ble det nettopp det.

DU TRENGER:

2 porsjoner:

en halv løk finhakket

1 ts hvitløkspulver

1 ss olivenolje

1,5 ts garama masala(jeg tåler ikke sterk mat,så jeg lagde bare en sterk porsjon til samboer)

en halv ts chili( jeg kan ikke spise,men lagde en kasserolle med og en uten)

1 ts spisskummen

en halv ts gurkemeie

0,25 liter grønnsakskraft

1 boks hermetiske tomater

0,5 boks kokosmelk( jeg hadde ikke så brukte vann)

100 gr røde linser(skyll godt)

saften fra en halv sitron

koriander eller persille som pynt.gjerne server naan og grønnsaker til som jeg gjorde.

FREMGANGSMÅTE:

ha olje i en kasserolle å tilsett løk.så krydderne.ha i så resten og la koke i 30 minutter med lokk.de siste 5 minuttene tar du av lokket og lar det tykne.salt og sitron har du oppi til slutt gjerne. husk å rør så det ikke setter seg fast i kasserollen da.


Publisert: 15.05.2021, 22:30


Andre artikler