Norsk tradisjons mat!

Lillian Nilsen
Lillian Nilsen Berg

Jeg hadde en samtale med min Tyrkiske venn som bor i Tyrkia og som jeg ikke har møtt på mange år,men som jeg begynte å snakke med for litt siden.vi kom inn på samtalen om mat og da kom spørsmålet hva er typisk Norsk mat blant annet og jeg følte jeg ble stående lenge som et spørsmålstegn og tenke,for jeg spiser jo ikke så spesielt typisk Norskt vil jeg si.gjennomsnittet i Norge spiser heller ikke så mye frukt og grønt som jeg gjør heller.men det var ikke det som var greia her.greia var egentlig hva er typisk Norskt å spise?

jeg begynte å google og fant ut at blåbær suppe var jo ganske så Norskt,og jeg kom på at mormor pleide jo å lage dette da jeg var liten.så her om dagen lagde jeg meg blåbær suppe og her kommer oppskriften.

DU TRENGER:

350 gr blåbær(jeg valgte frosne)

1,5 liter vann

150 gr sukker

25 gr potetmel

FREMGANGSMÅTE:

kok opp bær og sukker til de er passe møre.dra kasserollen til side.bland potetmel med litt kaldt vann og ha dette i suppa under omrøring.suppen skal være tykk.

denne suppen tror jeg var mer vanlig før i tiden å spise og man spiste det gjerne som dessert.

det var gøy å lage Norsk mat og jeg vil utforske den fronten mer fremover.husker jeg var i Tyrkia i 2012 og skulle imponere mine venner der nede med Norsk aften.jeg skulle lage kjøttkaker blant annet.det ble katastrofe.men må så absolutt prøve å lage hel Norsk aften igjen:D mormor tror jeg var veldig der at hun lagde typisk Norsk tradisjons mat om jeg ikke husker riktig.det jeg likte best var vell fiskeboller,med hvit saus,potet,gulrot,bacon og karii<3 potet er vell typisk Norsk vil jeg si å?


Publisert: 19.06.2021, 22:30


Andre artikler