La oss lage sunne bagels!

Lillian Nilsen Berg
Jeg må si jeg elsker bagels men jeg prøver blant annet å kutte ned på melk og gluten da jeg får så vondt i magen av det om jeg spiser meg mett på noe som er laget med gluten.jeg synes riktignok det kan være litt utfordrende å bake uten gluten og få det til bra og at det smaker godt i tillegg.jeg har funnet en oppskrift som fungerer utmerket og det beste av alt så er disse supersunne også.eneste ulempen er vell at disse bør spises samme dag som de er laget,om ikke blir de litt tørre og kanskje ikke smaker så godt flere dager etter at de er laget.
DU TRENGER:
3 ss linfrø+en halv kopp vann
en halv kopp smeltet kokosolje
3 ss lønnesirup
2 kopper cassava mel eller havremel(glutenfri( som jeg brukte)
en halv kopp arrowrot pulver(kjøpes på nettet)
1 kopp kokosmel
en halv kopp brunt rismel
2 1/2 ts bakepulver
1/3 kopp vann+2 ss vann
til topping bruker du frø.gjerne smør på litt vegansk smør eller litt vann på bagels.gjerne ha på litt himalaya salt også.

FREMGANGSMÅTE:
finn frem en stor kasserolle og fyll med vann og la det koke opp.sett ovnen på 220 grader.finn frem bakepapir og legg det utover platen.
i en liten bolle tilsetter du linfrø og vann.rør godt og la det stå å svelle i 10 minutter værtfall.så har du oppi lønnesirup og den smelta kokosoljen.
i en stor bolle tilsetter du all melet og bakepulveret.så blandet du det våte med det tørre litt for litt.jeg hadde så deigen oppi donut form for å forme den,for så å hive bagels oppi kasserollen i 30 sekunder på vær side.så har jeg det over på bakepapiret og strør på toppingen.
bakes i ovnen i 18-20 minutter.avkjøles på rist.de smaker best når de spises helt varme.

jeg serverte bagels med hjemmelaget gulrot pålegg og spirer.