Livet som høy sensitiv på ferie!

04.08.2021, 01:30

Jeg har jo fortalt litt før om at jeg er høy sensitiv,men føler ikke jeg er helt ferdig snakket om temaet da jeg føler det er viktig å snakke om det fordi mange fortstår ikke hvordan det er å være høy sensitiv og faktisk senest i sommer fikk jeg høre at jeg trengte hjelp for min høy sensitivitet.det ble behandlet som en sykdom.personen mente det bare godt,men det viser veldig til at man kanskje ikke vet helt hva det vil si å være høy sensitiv.

jeg kan en gang for alle bare avkrefte myten om at dette er en lidelse,det er faktisk en del av min personlighet å være høy sensitiv.mange forbinder det å være høy sensitiv med det å være ekstrem følsom.at man ikke tåler noenting.det stemmer ikke helt.men de som er høy sensitiv har et mer følsomt nervesystem enn andre og gjerne tar man inn 5 ganger så mye informasjon enn resten av befolkningen.man føler ting sterkere på godt og vondt.om man klarer å finne metoder å balansere seg selv på kan det å være høy sensitiv en styrke.i mange land i Asia ser de på det å være høy sensitiv som en styrke og da spesielt i jobb sammenheng.

musikk kan man føle mye sterkere enn andre,så dermed kan jeg ikke alltid høre på musikk sånn vær dag.jeg kjenner også på andres energier veldig sterkt.når jeg har opplevd noen som kommer med negativ energi min vei har gjerne gode mennesker rundt meg sagt at du må bare legge det vekk og ikke tenke mer på det.som regel går jeg unna de relasjonene som ikke er bra for meg,men likevell tar det tid å fordøye å komme over ting.det tar gjerne litt lengre tid enn gjennomsnittet.

som en annen høy sensitiv sa om det å være høy sensitiv.vi hører hva du sier,men vi hører alt annet også.det synes jeg beskriver det å være høy sensitiv veldig bra.for man tar inn så mye energier å alt mulig .så i sosiale sammenhenger med andre er det lett å bli overstimulert om man ikke er flink til å balansere og klare å trekke seg unna om man føler behov for det.

jeg elsker å være sosial blant annet,men om jeg overtid er veldig sosial uten å ha tid og rom for å trekke meg unna å fordøye dagen blir jeg overstimulert og da merker jeg det ved at jeg blir sliten i hode og det kan komme fysisk også.jeg må sove mye mer.jeg må være alene.jeg blir mer irritert og sur.jeg kan føle et slags press i hode også.jeg liker å bidra med noe positivt i sosiale sammenhenger,men om jeg blir overstimulert får jeg ikke til det.

i år har det heller ikke blitt noe særlig med ferie.vi skulle være på hyttetur alene en stund,men plutselig kommer det masse folk langt tid før jeg trodde det skulle komme folk.det var jo selvfølgelig koselig men jeg hadde ikke tid til å planlegge hvordan det skulle bli.jeg hadde ikke mulighet til å trekke meg unna å gjøre de tingene som får meg balansert rett å slett,så det endte med at jeg ble overstimulert og sliten og måtte dra hjem før jeg hadde planlagt å dra.

jeg har værtfall erfart at jeg må bli flinkere til å planlegge og flinkere til å bruke de verktøyene som jeg vet fungerer for å få meg til å bli i harmoni igjen når det blir for mye.

det som kan fungere for meg når det blir for mye er blant annet:

først å fremst å komme seg unna litt og kanskje være alene.hvile mye.sove mer.så spise mye næringsrik mat.så etter det kanskje meditere og trene litt.så kanskje komme seg ut i naturen å høre på stillheten og lukte inn den friske luften.

så kanskje lese en god bok i stillhet og drømme seg litt vekk.så etter det kanskje se på en serie som jeg liker veldig godt.

det er så lite som skal til for å komme i balanse igjen. men heldigvis blir jeg ikke alltid overstimulert av å være sosial bare så det er sagt.

er du høy sensitiv eller kjenner noen som er det?

Del artikkel:

Relaterte artikler