Jeg prøver å unngå matsvinn!

Lillian Nilsen Berg
Vært år og vær eneste dag kastes det enorme mengder mat og da sikkert spesielt i rike land som foreksempel Norge og i de siste årene har jo flere fått dårligere råd blant annet på grunn av corona og diverse.jeg har prøvd meg på dumster diving for andre gang i mitt liv og blir nok en gang sjokkert over hvor mye mat som man fint kan spise som faktisk blir kastet,.
det er såkalt ikke lov å hente mat fra søpla,men det er lov å kaste enorme mengder mat.riktignok er det ikke lås på søpla er det på en måte lov å hente seg mat likevell.men ja det føles på en måte feil å hente mat som noen andre faktisk har kastet.her må man se og lukte og har det jo plast o.l rundt seg går det fint.jeg tok med maten hjem å vasket det godt og desinfiserte godt.dette er nok ikke noe jeg kommer til å gjøre fast,men jeg blir veldig lei meg over at butikkene kaster så mye mat.

det er stort sett frukt og grønt kaster.slik som du ser på bilde er bananene ganske brune og da vil mange ikke ha de og det er så trist,for de er skikkelig gode go søte når de er brune.jeg hev de i fryseren da for da smaker de så godt i blant annet nice cream og smoothies.

veldig mange matbutikker har oså begynt med to good to go,så på det nederste bilde ser du hvor mye mat jeg fikk for 120kr.jeg vil si det var veldig mye.ulempen med to good to go er at du vet ikke hva du får av mat og kan risikere å få en del du ikke liker.jeg tok rett å slett pakket det jeg ikke kom til å spise i en pose og tok med til ei venninne som har lite mat og penger rett å slett.