Kelp nudler med smak av karri!

Lillian Nilsen Berg
Jeg har lenge hatt kelp nudler liggende i skapet uten å bruke de og igår var det på tide å endelig spise de.jeg liker ikke å kaste for mye mat,så da må man bruke opp det man har rett å slett.etter at jeg hadde tenkt meg litt om fant jeg ut at jeg skulle lage en form for suppe med kelp nudlene.denne suppa er langt over gjennomsnittet sunt og jeg kjente at smaken var veldig uvant,men artig å prøve nye ting synes nå jeg.
DU TRENGER:
for 2 personer:
2 squash
1 gulrot
en pakke kelp nudler(jeg kjøpte på nettet,men kanskje noen asiatiske butikker har )
en halv ts himalaya salt
om du vil kan du tilsette løk og paprika å,men jeg hadde ikke så droppet det)
FREMGANGSMÅTE:bruk en julienneskreller eller spiralizer å lage spagetti av gulrot og squash.legg de i en bolle med med kelp nudler,ev løk og paprika(løk i små biter og parika i skiver)
så skal du lage en slags saus:
3 kopper squash i terninger
4 dadler
1 hvitløksbåt eller 1 ts hvitløkspulver
en halv kopp koriander blader
2 ss lime
om du har kan du bruke 2 ss kokosaminisyrer(jeg hadde ikke)
om du liker det sterkt og tåler det kan du bruke litt jalapeno her(jeg er allergisk og kan ikke bruke)
en halv til 1 ts karri pulver
om du vil kan du også tilsette gurkemeie her for å få enda mer gul suppe.
sausen lager du ved å blende alt i en kraftig blender eller som meg i food prosessoren for så å bruke en håndmikser.altså først food prosessor.ha I bolle.tilsatte litt vann og brukte så en håndmikser.
server med litt lime.pynt med jalapeno om du vil og eller koriander eller basilikum.
du kan også bruke litt dulse flak i sausen om du vil.
