Glutenfrie donut med dragefrukt!

04.08.2021, 10:00

Jeg elsker donut og har laget det en del de siste månedene etter at jeg skaffet meg donut form.jeg elsker å prøve nye varianter og disse jeg laget denne gangen er glutenfrie og vegansk også.de er nokså sunne faktisk tro det eller ei.men fordi om de er sunne inneholder de en del fett,så dette er fortsatt kose mat.

DU TRENGER:

1 1/5 kopp glutenfri havremel( kjøpte på nettet,men enkelte helsekost kan ha liggende å)

en halv kopp brunt rismel( jeg kjøpte på nettet,men kan finnes på enkelte helsekost og i noen matbutikker.tror også havremel glutenfri kan finnes på meny og eller obs å)

1 1/5 ts bakepulver(jeg bruker et fra rawfoodshop som jeg kjøpte på nettet)

en halv kopp mandelmelk

2/3 kopp kokossukker

1 ts vaniljepulver(har du ikke prøv med vaniljesukker i værste fall eller vanilje extract)

TOPPINGEN:

1 ss rosa dragefrukt pulver

en halv kopp cashewnøtter naturell

3 ss lønnesirup.

1 ss limesaft

3 ss smeltet kokosolje

1-2 ss vann om det trengs.

FREMGANGSMÅTE:toppingen mikser du sammen i en food prosessor eller kraftig blender.

for å lage donut har du alle ingredienser i en food prosessor for eksempel og mikser sammen.smør donut formen og sett ovnen på 180grader.ha deigen i donut formen og sett inn i ovnen.stekes i ca 20 min.la avkjøle seg før du tar de ut av formen og heller på toppingen.

det kan jo virkelig ikke bli enklere enn dette mener nå jeg.

Del artikkel:

Relaterte artikler