Persimon syltetøy!

19.09.2021, 19:19

Endelig høst sier nå jeg,for det betyr at butikkene får inn masse persimon(kaki) igjen.det er en frukt jeg elsker,men man får bare tak i persimon i en begrenset tid nemlig,så jeg jublet da jeg fant i butikken for noen dager siden.lysten på å prøve ut nye mat oppskrifter kom også.så idag prøvde jeg meg på å lage persimon syltetøy for første gang.

det var super enkelt å lage persimon syltetøy.

DU TRENGER:3-4 middels store persimon

2 dl sukker( velg det sukkeret du ønsker)

2 dl vann.

skjær av stilken på persimon og skjær i biter og legg i en kasserolle.tilsett sukker og vann og kok opp til persimon blir myk.så moser du med stavmikser(håndmikser som jeg pleier å kalle det)og hell på glass og sett kjølig i kjøleskapet.dette syltetøyet holder seg ikke mange dagene så lurt å spise samme dag og eller neste for eksempel.dette syltetøyet er perfekt til en ost og kjeks kvelds forresten. jeg spiste syltetøyet med blåmugg og simmit(tyrkisk brød)

så enkelt å lage og så godt rett å slett<3 

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler