Når man har lyst på melk,men ikke har mulighet til å kjøpe!

24.10.2021, 11:30

Jeg fikk så lyst på melk igår,men vi var helt tom og hadde ikke råd til å kjøpe ny for øyeblikket.jeg elsker jo mandelmelk og vi hadde masse mandler og andre nøtter i skapene.så jeg fant ut at hvorfor ikke prøve å lage melka si selv? jo det kanskje krever en del av deg,men man får brukt opp det man har hjemme av matvarer og melka blir sunnere når du lager den selv.nå snakker jeg om plantemelk altså.

det jeg gjorde før jeg la meg var å bløtlegge nøtter i vann. la det ligge over natta.om morgenen tar du å skyller og heller ut vannet og legger nøttene (ca 3 dl nøtter per melk) og legger det i en food prosessor eller kraftig blender og har oppi ca 9 dl vann.pluss eventuelt salt og søtningsmiddel etter eget ønske.gjerne også litt vanilje pulver.miks sammen.og legg i et klede eller melkepose og skvise ut melken.

det ble walnøtt melk,mandelmelk og cashewmelk denne gangen.riktignok mente en av mine beste venninner at det var for gæli at jeg skulle lage min egen melk når man kunne kjøpe sin egen.så hun var så snill å vippset meg 100 kr.hun trengte ikke det,men jeg satt så stor pris på det.<3

HAR DU LAGET PLANTEMELK SELV FØR?

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler