Rot grønnsak gratteng!

Lillian Nilsen Berg
Vi hadde en del kålrot blant annet som måtte brukes opp før det ble dårlig og samboer ville ha noe gratteng aktig,så da ble det gratteng med rotgrønnsaker til middag her om dagen.

DU TRENGER:
poteter,gulrot og kålrot som du koker til det er helt mykt.husk små biter.kok også opp glutenfri pasta.jeg tok litt på feelingen her rett å slett.for det dette er en laget i fei gratteng for min del.jeg lagde hvit saus ved å bruke 4 ss vegansk smør.4 ss spelt mel og 6 dl mandelmelk.jeg tok det jeg hadde tilgjengelig her også.først ha smør i en kjele til det smelter.ha så oppi mel og rør og så melka til slutt.ha så oppi vanlig ost eller vegansk om du vil.men vil du jo kan du jo droppe ost osv.strø på litt brødsmuler og krydder.stekes i ovnen til osten er gylden.ha på ovnen på 200 grader.strø så over rucola når den er ferdig.

vi hadde på ketsjup til slutt.til et slikt måltid liker jeg å spise salat,men det hadde vi ikke,men det funket likevell.synes grattengen ble helt ok.men liker du kålrot vil du like denne,fordi jeg synes at kålrot smaken er fremtredende.liker du ikke det kan du jo droppe kålroten.