Fargerik hummus på brødskive!

Lillian Nilsen Berg
Hummus er noe de spsier mye av i midtøsten og det har også blitt mer å mer populært å spise i Norge også.igår lagde jeg min egen versjon av hummus.

DU TRENGER:
1 boks kikerter(kokte) jeg valgte uansett å koke de litt i en kasserolle med litt vann uansett.
1 hvitløksfedd eller 1 ts hvitløkspulver
en halv ts spisskummen
en halv ts paprikapulver
4 ss olivenolje
en halv sitron( kun saften)
2 ss tahini( jeg kjøpte en ferdig en)
blue spirulina pulver
dragefrukt pulver
FREMGANGSMÅTE: hell av vannet på kikertene.om du vil kok de litt.legg så alt i en food prosessor og la den gjøre jobben for deg rett å slett.så legger du hummus i to skåler der du tar oppi spirulina i den ene og dragefrukt i den andre.smør så utover brødskiven og pynt som du vil.
hummus har masse proteiner i seg.proppfull med masse næringstoffer og vitaminer.proteiner,jern og b vitaminer bare noe av det hummus kan gi deg.
hummus kan brukes til mye og her kommer noen tips.
1.på brødskiven
2.som dip
3.som saus eller til å ha på salat.
4.bytt ut smøret med hummus
5.annerledes pizzasaus.
6.som tilbehør til middagen
7.som en liten rett til tapas og koldt bord.