Fargerik hummus på brødskive!

Lillian Nilsen
Lillian Nilsen Berg

Hummus er noe de spsier mye av i midtøsten og det har også blitt mer å mer populært å spise i Norge også.igår lagde jeg min egen versjon av hummus.

DU TRENGER:

 

1 boks kikerter(kokte) jeg valgte uansett å koke de litt i en kasserolle med litt vann uansett.

1 hvitløksfedd eller 1 ts hvitløkspulver

en halv ts spisskummen

en halv ts paprikapulver

4 ss olivenolje

en halv sitron( kun saften)

2 ss tahini( jeg kjøpte en ferdig en)

blue spirulina pulver

dragefrukt pulver

FREMGANGSMÅTE: hell av vannet på kikertene.om du vil kok de litt.legg så alt i en food prosessor og la den gjøre jobben for deg rett å slett.så legger du hummus i to skåler der du tar oppi spirulina i den ene og dragefrukt i den andre.smør så utover brødskiven og pynt som du vil.

hummus har masse proteiner i seg.proppfull med masse næringstoffer og vitaminer.proteiner,jern og b vitaminer bare noe av det hummus kan gi deg.

hummus kan brukes til mye og her kommer noen tips.

1.på brødskiven

2.som dip

3.som saus eller til å ha på salat.

4.bytt ut smøret med hummus

5.annerledes pizzasaus.

6.som tilbehør til middagen

7.som en liten rett til tapas og koldt bord.


Publisert: 07.01.2022, 13:16


Andre artikler