Vegansk og glutenfri cupcake!

Lillian Nilsen
Lillian Nilsen Berg

Jeg har alltid ville få til å lage cupcake med slik kult topping,og det var på tide å prøve.jeg ble ikke fornøyd med toppingen,men cupcakene smakte godt og jeg serverte de i min bursdag i begynnelsen av måneden.

DU TRENGER:

2 kopper glutenfri havremel( kjøpte på nett)

en halv kopp kokosmel

en halv kopp rismel

1 1/4 kopp kokos sukker

1 ss bakepulver

1 kopp eplemos( kjøpte på helsekost)

2/3 kopp mandelmelk

1/4 kopp smeltet kokosolje

1 ss linfrø

2 ts vaniljepulver eller litt essens

TOPPING:

enten melis eller denne:

1 3/4 kopp cashew( bløtlegges i varmt vann i ca 1 time)

1/2 kopp +2 ss kokoskrem

3 ss kokosolje

3 ss lønnesirup

1 ss sitronjuice

1 ts vaniljepulver

litt blå spirulina pulver(kjøpes på helsekost)

FREMGANGSMÅTE:

sett ovnen på 180 grader.finn frem muffins form(jeg kjøpte på chlas ohlson)

bland det tørre først før du tilsetter det våte.bakes i ovnen i 25-30 minutter. 

frosting lager du i en food prosessor.jeg hadde ikke nøtter osv så måtte desverre bare ta på melis så det skulle bli noen form for topping rett å slett.


Publisert: 12.06.2022, 10:00


Andre artikler