Hjemmelaget potetsuppe!

Lillian Nilsen Berg
Jeg fant noen slitne poteter helt innerst inne i kjøleskapet og tenkte at disse må jeg jo bruke opp før de blir dårlig,men hva skulle jeg lage? jeg endte opp med å lage potetsuppe.den smakte godt og mettet veldig.potet er billig mat,sunn mat og det metter.

DU TRENGER:
2 porsjoner:
4 poteter
1 1/2 melk( jeg brukte plantemelk,kan bruke fløte å)
3 1/2 dl vann
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ss olivenolje
1/2 stk purre
2 ss smør( jeg brukte vegansk)
FREMGANGSMÅTE:
rens potet og del i biter og skjær purre i små biter.ha i kasserolle og hell over vann.kok til grønnsaker er møre.hell så over melk og smør.kjør i mikser(stavmikser) smak til med krydder og server gjerne med krutonger.jeg hadde lagd krutonger selv av brød som var tørt.på den måten unngår man matsvinn også.
HVORFOR SPISE MER POTET?
potet er naturlig kilde til vitamin c,kalium og kostfiber.mange er blitt redde for å spise potet og det tror jeg lavkarbo dietter kan noe for.det er synd for potet går under helbredende mat og poteten kan gi deg mye bra helse.skal du ha fest er det alltid suksess å servere noe med potet.
visste du at når poteten kom til Norge var kostholdet fattig på c vitamin,og potet ble nordmenns viktigte kilde til vitamin c.og jeg føler virkelig potet har blitt vledig norskt.for man ser de typiske norske matrettene når det kommer til husmannskost.der brukes det mye potet.jeg er oppvokst på potet jeg værtfall.mormor pleide å gå i hagen å hente potet<3