Går alt økonomisk til helvette nå?

22.09.2022, 13:49

Det første man blir møtt med når man går inn på sosiale medier og nyheter for tiden er folk som vurderer å selge kroppen sin for å få råd til regninger.foreldre som sulter i Norge for at barna skal få nok mat.folk som sparer alt de kan på strømmen og sitter konstant å følger med på strømmen når man kan vaske klær osv osv.

man er i en tid nå der man må kanskje tenke ekstra nøye gjennom økonomien og det kan være svært vanskelig for mange.noe jeg har merket spesielt er de som tjener veldig godt og faktisk over det dobbelt av det jeg har som har kommet veldig frem i media i det siste og sagt at de bekymrer seg for økonomien.jeg tenker at det kan være ekstra sjokk faktisk for de som ikke er vant til å måtte sette opp et strengt budsjett for alt man handler og kanskje ikke kan leve slikt man er vant til,at det kan føles ekstra sårt.gjerne de som tjener en del har dyrere bil og hus osv.

jeg er selv uføre å er vant til at man må sette opp et budsjett og ha full kontroll over hva man bruker og skriver opp budsjett for vær lille ting vær måned.jeg tenker ekstra nå på økonomien,men dette med å spare der man kan og sette opp budsjetter begynner jeg å bli svært vant til.

mine økonomi tips og spesielt for deg som ikke har høy inntekt:

har du en person du kan bo med og dele utgifter med?

angående å spare på strøm:dusje på treningssenter eller til familie og venner,dusj håret en gang i uka og når du skal dusje kroppen har du på timer og bestemmer deg for hvor lenge du kan dusje og slå av dusjen når du smører deg inn med såpe

kjøp first price mat,dumster diving,to good to go.dra til bestemor osv å spise når du kan og spør om å ta med restene hjemme(bestemor er glad for å ikke måtte kaste mat uansett vil jeg tro)

bytte låne klær med venner.kjøp klær osv bare på salg og gå på brukt marked og spar opp penger til dager som black friday og black week og handle det du trenger litt av da.

om du har muligheten så sørg for å få et lite mat lager hjemme,så du kanskje klarer deg værtfall en måned om det er sky høye regninger så kan du slippe å bruke pengene på mat en måned fordi du har en del tørrvarer hjemme blant annet.

å spare penger er veldig vanskelig når man har liten inntekt og høye utgifter.men alle monner drar tenker jeg.man kan også pante flasker og legge pengene på sparebøsse.ei venninne gjorde dette over tid og hu klarte å spare 7 tusen og dro til London for pengene eller hva det var.

sette opp et budsjett der du først skriver opp hva som kommer inn på konto og eksakt alle regninger og så finner du ut hvor mye du kan bruke på mat.så sparer du og det som er igjen kan du eventuelt bruke på det du vil.

noe jeg husker mormor gjorde som var vant med strenge tak da min oldemor ble alene med 3 barn under krigen i Norge at her skal man skrive opp vær ting man handler fra butikken og skrive det opp i boka,så ser man hva man bruker penger på.

noe de fleste vet er også at det er lurt å spise opp rester og ikke kaste mat.noen dager før jeg handler pleier jeg å legge alt jeg har i kjøleskapet og finner så ut hva jeg kan lage og spiser dette opp før jeg går å handler.så kjøleskapet er så å si tomt før jeg fyller det opp helt igjen.

 

dette klarte jeg å lage sist før jeg dro for å handle igjen.potetbiter i ovnen.potetvaffel.søtpotetsuppe.kålrotstappe.salat.frukt fat.smoothie og grønnsakjuice.

jeg bruker til vanlig ca 3 tusen på mat,drikke og husholdningsartikler for meg.men sist måned levde jeg på tusen kr i matbudsjettet og klarte derfor å spare 2 tusen kr så jeg kunne kjøpe litt varme klær til vinteren kommer.grunnen til at jeg klarte dette var at jeg vær måned i en periode hadde brukt 500 kr ekstra for å kjøpe inn litt ekstra mat og dermed kan klare seg på mindre i matutgifter en måned med høye utgifter.

men selvfølgelig å leve så stramt og måtte tenke så nøye på økonomien kan føles svært vanskelig og spesielt for de som ikke er vant til det.men snakk med noen som faktisk vet hvordan det er å stramme inn og vende kronene.du er aldri alene uansett hva det er du sliter med.vi må stå sammen nå og hjelpe værandre. 

nå som det om noen måneder er jul,tor jeg spesielt de som har det stramt økonomisk gruer seg til blant annet å kjøpe julegaver.hvorfor ikke lage noe hjemmelaget?hvorfor må du kjøpe til absolutt alle?også kan du gjøre som meg å begynne allerede i januar å se etter julegaver og bursdags gaver og kjøpe på tilbud og dele det opp.gjerne gå sammen med noen å spleise på gave å.en gave kan være å finne på noe sammen å? ikke lurt å kjøpe alt på en gang iværtfall om du har mange å kjøpe til blant annet.

Del artikkel:

Relaterte artikler