Lillys veganske gryte rett!

23.03.2023, 05:00

Jeg likte ikke gryteretter før av en eller annen grunn,men jeg har de siste årene blitt mye flinkere til å tørre å prøve nye ting og nå funker det med gryterett og idag prøvde jeg meg på en vegansk versjon,jeg fant en oppskrift på nettet som så bra ut og så lagde jeg den om til min egen rett da jeg ikke likte eller tåler alt som var i den opprinnelige oppskriften.

Det første jeg gjorde var å koke brun ris.

så lagde jeg gryteretten ved å kutte opp løk og hvitløk å freset det i kasserollen med bittelitt olivenolje før jeg tilsatte en kopp med vann og buljong.så tilsatte jeg søtpotet,gulrot,litt vanlig potet,blomkål( når det gjelder grønnsakene tilsatte jeg litt av alt,ta det på feelingen) og så tilsatte jeg en pose med økologiske knuste tomater.hadde oppi krydder som pepper og himalaya salt og bittelitt peanøttsmør.jeg hadde også oppi en boks med kokosmelk. 1 ss kokos sukker også.

jeg kokte til grønnsakene var myke og lå alt på en tallerken og serverte med frisk koriander.jeg har ikke nøyaktig mål på hvor mye grønnsaker osv jeg hadde oppi da jeg improviserte på denne oppskriften. dette ble en sunn og mettende middag for oss.vil du helst ha kjøtt hvorfor ikke prøve med kylling oppi denne retten?

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler