Hva viss? (Og bursdagen min 😁)

12.09.2018, 00:18

2 kommentarer

Det er noe med det Ä ha bursdag. Har du tenkt over hvor du hadde vÊrt om du ikke ble fÞdt?  Eller at mamman og pappan din ikke var din mamma og pappa men du ble fÞdt av noen andre? Hadde det utgjort en forskjell pÄ hvem du er som person idag skal tro? Eller om du ikke gikk pÄ den skolen du gikk og tok den utdannelsen du tok.?

Rart det der med bursdag hvor en slik dag kan fÄ deg til Ä se ting fra en ny side.BÄde det positive og kanskje det negative?

For 34 Är siden blei jeg fÞdt. Av ei dame som ikke var i stand til Ä ta vare pÄ meg, ei heller ta  vare pÄ seg selv. NÄr hun blei gravid med min bror (som da er min storebror) sÄ ble hun kastet ut av hjemme  sitt. PÄ den tiden sÄ var jo det Ä fÄ et barn uten for ekteskapet forkastelig og ikke uvanlig at en ble forvist ut av familien.  Ikke at jeg forstÄr det,men det er en annen sak.  Men hvor hadde jeg vÊrt om pappa ikke hadde vÊrt med pÄ hjelpesending med Halvar HasselÞy.? Hadde jeg levd?og hva hadde jeg da evt gjort pÄ?

Vi tar valg hele tiden noe alle vet. Hverdagen vÄr styre praktisk talt av en evigheter av valg. Valg om skole ,utdannelse,reise,kjÊrligheten,frykt,redsel, hvor en skal bo,skal en ha barn, skal en gifte seg,ja om alt. Men av og til  sÄ hender det at jeg blir sittende Ä tenke over om hva om jeg hadde tatt andre valg? Hvordan hadde livet mitt blitt da?

Hva om jeg hadde kjempet mer enn det jeg gjorde?Hadde Hadde jeg vÊrt annerledes i dag da? Eller den drÞmmejobben som jeg jobbet sÄ hardt for ,men som jeg takket nei til fordi jeg var gravid ,og kunne ikke se at jeg som alenemor hadde klart begge deler. For det er jo ikke til Ä legge under teppe at det Ä vÊre aleneforeldre kan til tider vÊre tÞft.(Skal skrive om det en annen gang.)

Men om jeg ikke hadde blitt adoptert sÄ er det sÄ mange hva om,Det er ikke det at jeg ikke er fornÞyd med livet mitt. Det har stort forbedring potensiale(heldigvis,for vi kan alltids bli flinkere til ting) Men fordi jeg ble adoptert og kom til Norge som 6 Äring sÄ har jeg ingen erfaring med Ä vokse opp i Polen pÄ en slik mÄte at jeg husker det og kan dermed sammenlikne det med livet jeg lever i dag.

Livet vÄrt vil jeg si er hektisk og til tider meget kaotisk,og hÞylytt. Med 2 tenÄringer i hus og en 5 Äring som ogsÄ er i sitt eget trass og med fotball over all hauger og jobb og husrenovering sÄ vil jeg si det er hektisk og kaotisk. For Ä ikke snakke om dugnader her og der.Men jeg vet ikke helt om jeg er misfornÞyd heller. For alt til sin tid,ikke sant? NÄ er vi i den tiden der vi som foreldre prÞver Ä feile hver en dag pÄ et nytt kapittel i livreisen vÄr som heter tennÄringer. Og vi mÄ jo bare ta i mot det med Äpne armer og gjÞre vÄrt beste. Sier ikke at det vi gjÞr er alltid rett ,men heldigvis sÄ er det nye muligheter rett rundt neste sving til Ä prÞve pÄ nytt,om en skulle feile. For det vil vi alle gjÞre i livet. PÄ alle omrÄder tenker jeg. BÄde med jobb ekteskap vennskap barn hus og hjem. Men jeg tror at vi har fÄtt utdelt de kortene som vi skal spille med her i livet for en hensikt. Jeg tror ikke pÄ at ting skjer bare ved en tilfeldighet. For jeg vet at livet er skjÞrt, jeg vet et hjerte kan gÄ i tusen knas pÄ et sekund og kanskje aldri bli reparert igjen. Jeg vet ogsÄ at av og til sÄ mÄ en kjempe,kjempe sin livs kamp som om det var den aller siste. 

Livet kan kaste orkan styrke pĂ„ oss og vinden kan blĂ„se sĂ„ hardt at vi knapt nok klarer Ă„ puste eller i det hele tatt rekker Ă„ puste fĂžr neste slag treffer oss med full styrke. Vi har vel alle opplevd slike stormer. Men jeg tror at vi gĂ„r gjennom de tingene vi gĂ„r gjennom av en hensikt. Nemmlig  med Ă„ komme ut pĂ„ andre siden enda bedre rustert og klar for det som enn mĂ„tte treffe vĂ„re liv. SĂ„ ja det er til tider mye rot i maskineriet vĂ„rt ,men det er vĂ„rt rot vĂ„re utfordringer vĂ„re gleder vĂ„re sĂžrger vĂ„re kamper ,vĂ„re latterkramper vĂ„re minner som vi skaper sammen.đŸ’™â€

SĂ„ jeg har i grunn kommet frem til, at selv om jeg er 34 Ă„r 3 barna mor og 100%ufĂžr og et hode fult av grĂ„ hĂ„r(til min STOORE frustrasjonđŸ€ŁđŸ€­) sĂ„ er livet godt her Ă„ nĂ„. Med alt det enn mĂ„tte innebĂŠre. 

Av og til er det greit Ä tenke hva viss, men bare av og til,for en mÄ ikke glemme Ä leve i nuet og nyte det en har og ikke ergre seg over det en ikke har.

 

 Alt i alt en fin bursdag blei feira med familie. Og til helga blir det jentefest đŸŽ‰đŸŽˆđŸŽđŸŸog enda mer familie selskap.😊

 

Renata.

Del artikkel: Del pÄ X

Relaterte artikler