Av og til sÄ orker en bare ikke...

15.10.2018, 22:23

5 kommentarer

Hei Ă„ god kveld. 😊

Det har vĂŠrt litt stille fra meg, og flere har spurt hvorfor Ă„ om alt er okay. ❀Takk for omtanken ❀Jeg har ikke svart noen. Ikke fordi jeg ikke har noe Ă„ si eller skrive. Men fordi jeg rett Ă„ slett  ikke har orket.

NÄr en har mye bagasje Ä jobbe seg gjennom, sÄ blir en sliten. For det jobbes ikke bare med en grusom fortid men det jobbes med holdninger,og vÊremÄte og en egen utvikling som Renata.  Jeg mÄ bli kjent med meg selv pÄ nytt pÄ mange omrÄder i livet. En ting er hva som skjedde nÄr jeg var lita men noe helt annet er voldtekten som jeg opp for snart to Är siden. Og av og til sÄ blir en sÄ matt og rett Ä slett sÄ tom for batteri at en mÄ bare stengte alt og alle ute. 

De siste 3,4 mnd har jeg hatt mye flachbacks. Og det stjeler mye energi fra meg. Og det stjeler min nattesÞvn. 

Flachbacksene mine har for Þvrig handlet om mishandlingen og all den psykisk terroren som jeg opplevde den tiden jeg var i Polen som barn FØR jeg kom til Norge.  Og den voldtekten som jeg har opplevd.Det har slete meg i fillebiter av og til.  Stemmene ,lukten ,frykten, utsultingen , slagene. Konstant redd konstant sulten, konstant utmattet. Det er ikke gjort pÄ en dag Ä komme seg gjennom noe slikt eller komme over noe slikt. Selv har jeg min tvil om at jeg noen gang ville klare Ä mÞte en hverdag der ikke noe av dette preger meg en eller annen gang gjennom dagen min. For det ligger der som en tung mÞrk sky.. Jeg fÞler meg omtÄket og gÄr rundt med konstant migrene i mer eller mindre grad.

Psykologen er fantastisk og hun sa  til meg nÄr hun begynte Ä forstÄ hva jeg hadde vÊrt gjennom at det er et mirakel at jeg lever. For alt det som jeg hadde blitt pÄfÞrt som barn skulle ikke gjÞre det mulig for meg Ä leve. Det er slik du bare ser pÄ film og ikke klarer Ä forestille deg.

Jeg klarer ikke Ä forstÄ hva hun mener fordi jeg har fÞlt pÄ kroppen hvordan det er Ä se dÞden i kvitÞye. Derfor blir det for meg vanskelig Ä forstÄ at jeg er et mirakel. Fordi jeg ser ikke pÄ meg selv som et mirakel. Jeg ser pÄ meg selv som den jenta som overlevde noe grusomt men som har etterskader som kanskje er enda stÞrre og vondere Ä hÄndtere enn det som jeg opplevde i Polen. Fordi det river Ä sliter i meg at det finnes mennesker der ute som kan pÄfÞre andre sÄ mye jÊvlig. !!!  For det finne ikke ord som beskriver godt nok hva jeg fÞler om det. 

Hun lurte fÊlt pÄ hvordan i alle dager jeg klarte Ä se sÄ lyst pÄ livet som jeg gjÞr. Men jeg sa  at jeg  har ikke alltid gjort det og der er fortsatt dager der jeg ikke orker Ä stÄ opp av sengen fordi det er tungt. Men jeg har sagt at jeg skal opp hverdag. Om jeg ikke gÄr ut hverdag sÄ skal jeg opp hverdag og vÊre sammens med barna og familien. SÄ fÄr jeg grÄte og  vÊre lei meg nÄr de er pÄ skole og bhg ogsÄ nÄr de er hjemme sÄ fÄr jeg holde fokuset pÄ de. Da blir smerten litt mindre... 

Og det er jo ikke barna mine sin feil,sĂ„ da mĂ„ jeg passe pĂ„ at det ikke gĂ„r utover de heller. 💙💙💙

Men jeg kjenner at jeg er heldig. For det er sÄ mange som har opplevd mye verre ting enn meg. Jeg har en Gud som hjelper meg. En som trÞster meg. Og selv om jeg har vÊrt i tvil om det finnes noe mer mellom himmel Ä jord og fÞlt meg langt vekke fra Gud sÄ har jeg alltid sett i ettertid at han har passet pÄ meg.  NÄr jeg ikke orket Ä stÄ opp sÄ gav han meg kraft nok til Ä stÄ opp. NÄr jeg ville gi opp sÄ sendte han noe til meg som trÞster meg og gav meg omsorg. Og nÄr jeg var sint og fÞlte meg forlatt sÄ var han der med meg og for meg. Og nÄr jeg ville gi opp fordi ting var tungt og vanskelig sÄ heiet han pÄ meg Ä sa at jeg klarer alt men jeg trenger ikke Ä ha hastverk. 

 

Jeg har rett Ä slett bare ville hatt tid fÞr meg selv en stund.  Jeg trenger tid til Ä tenke, til Ä grÄte ,til Ä be, til Ä bearbeide til Ä gÄ gjennom prosesser som gjÞr at jeg en dag kanskje vil klare Ä leve med alt dette. For det er overveldende for meg. FÞler meg veldig alene med fÞlelsene mine fordi jeg ikke har noen likesinnede Ä prate med. Og de som jeg har sagt ting med de fÞler jeg ikke forstÄr og da fÞler jeg det blir bare vondt Ä prate om. SÄ da lukker jeg meg. Jeg kjenner at jeg har forandret meg. For all del jeg kan prate masse og le Ä ha det kjekt  men jeg merker at jeg kan like godt vÊre stille Ä bare hÞre andre prate og at jeg slipper Ä si sÄ mye.  Jeg kjenner at jeg liker Ä ha det rolig rundt meg. Noe jeg ikke taklet fÞr. Jeg visste ikke hvor jeg skulle gjÞre av meg om det ble for stille rundt meg fÞr.  Jeg fÞler jeg er mer ydmyk,mer forsiktig av meg. Buser ikke ut med alt mulig, som ikke er gjennomtenkt ,vil ikke si at jeg ikke kan vÊre engasjert eller forvare meg selv nÄr jeg fÞler meg urettferdig behandlet men det er ikke alltid at jeg orker Ä ta kampene lengre. Har vel funnet ut at det er ikke alle kamper som er verdt Ä ta. Og det har vÊrt og er en reise pÄ godt Ä vondt. Jeg lÊrer hele tiden. Men jeg  tror at Gud holder pÄ Ä snu alt det fÊle til noe godt. For jeg kjenner han jobber skikkelig inni meg. Han er sÄ tydelig i sin tale og det er veldig overveldene. Og jeg  synst det er skummelt, fordi jeg fÞler meg overhode ikke verdig nok. 

Ei ung dame fra Polen som blei solgt som sexslave for sin mors behov for narkotika og alkohol. For det var det som betydde noe for henne. Da var det godt Ă„ ha ei datter som hun lot mannfolkene forgripe seg pĂ„ slik at hennes behov ble dekt. 💔

OgsÄ kommer du til Norge og da skal vi vÊre happy og vÊre norsk. Og det er det som betyr noe.. Kanskje spesielt i tenÄrene og oppover har jeg fÞlt dette. For identiteten min var sÄ uklar. Jeg hadde en fot i hvert land. Og selv nÄ sÄ fÞler jeg at Polen er mitt hjemland men da fÄr jeg dÄrlig samvittighet fordi jeg ikke fÞler det slik om Norge. Handler jo ikke om at jeg ikke er glad eller takknemlig for det jeg har hatt her men jeg har ikke hatt et enkelt liv heller. PÄ ingen mÄte.

Og det har ikke foreldrene mine heller hatt. De fikk et barn som hadde en enorm bagasje som de ikke visste konsekvensene av. Og alt jeg pÄfÞrte de av smerte og sorg. Jeg tror ikke de hadde forestilt seg i sin villeste fantasi at dette var det livet de skulle fÄ ved Ä adoptere meg. Hvor mange ganger har jeg ikke tenkt at de burde aldri ha gjort det. ?Alt for mange ganger ..!!

Og at de var dumme som gjordet det. At de var naive og uvitende. Og at de ville fĂ„ mange store problemer. For det fikk de jo. Kunne de ikke bare adoptere noen andre og la meg vĂŠre,liksom? OgsĂ„ attpĂ„ til mĂ„tte jo jeg klare Ă„ bli gravid UTENFOR ekteskapet.  To ganger til Ă„ med!! Det er sĂ„ FYFY som det gĂ„r Ann Ă„ fĂ„ det til nĂ„r du vokser opp i et kristent hjem og foreldrene dine er godt kjent at av alle i kirka. Snakk om Ă„ synliggjĂžre det svarte fĂ„ret i familien liksom !! Har du en tvil pĂ„ hvem.det var sĂ„ var det alsĂ„ meg. !! 😂😁😳Kan ikke forstĂ„ til den dags dato at de orket. Spesielt ikke mamma. For det har liksom alltid vĂŠrt meg Ă„ mamma. Og all den dritten som jeg bare hadde ut av meg. Det var ikke lite og ikke var det noe pent syn heller. Alt hun har tĂ„lt. Alt hun har gitt. ❀❀

Jeg skulle Þnske hun slapp. Jeg skulle Þnske at jeg var enklere. At jeg var det de trodde de fikk. Ei jente som var skoleflink Ä fikk seg ei god karriere og som gjorde noe med livet sitt. Men istenfor fikk de slite med meg. 

Alle disse tankene her er ikke enkle Ä fordÞye. Jeg fÞler jeg drÞvtygger slik kua gjÞr...  Selv om mamma og pappa sier de elsker meg og at de ikke ville vÊrt foruten sÄ er det noe som jeg ikke klarer Ä ta til meg. Jeg fÞler det er sÄ ufortjent.Men det var vel en mening i at jeg skulle til Norge. Ikke at jeg forstÄr det da men men....... 

SÄ nÄr Gud jobber med en sÄ mÄ en vÊre lydhÞr. Men det vil ikke si at det ikke er vondt eller ubehagelig. Men Gud har ikke sagt at det Ä vÊre kristen skal vÊre enkelt. Men han har sagt at han skal lede oss gjennom det og han skal gi oss styrke til Ä klare alt i Han.  SÄ jeg prÞver Ä lene meg pÄ disse ordene og hÄper Ä tror at ting snur sÄ smÄtt. Men at det vil ta tid.

SÄ derfor har det vÊrt stille fra meg. Fordi jeg jobber, Gud jobber med meg og jeg fÞler at jeg mÄ lytte. Og det krever mye fra meg. 

For mange vil nok dette vÊre veldig ukjent, men det er heilt greit. Det er bare Ä spÞrre sÄ skal jeg prÞve Ä svare sÄ godt jeg kan. Jeg kan ikke alt men jeg skal prÞve Ä svare dere sÄ godt jeg kan pÄ det dere evt lurer pÄ.

takk for at dere bryr dere. 😊😍

Renata.

Del artikkel: Del pÄ X

Relaterte artikler