Små gleder i adventstiden

01.12.2019, 13:54

God første Søndag i advent. Nå går vi ei veldig fin tid i møte synst jeg. 

Jeg er nok over gjennomsnittet glad i desember mnd. Alt er ferdig pyntet hjemme med oss nå ,ja hvis du ser bort i fra juletreet da. 

Men jeg tenkte rett å slett å dele noen små men gode å billige ideer med dere leserene mine. 

Jeg tenker at det er viktig å huske på de som gjør disse tingene for oss uke ut å uke inn,uansett vær. Nemmelig vår postmann å dame å våre søppelmenn å damer. De kommer trofaste hver eneste uke å leverer post eller henter vårt søppel. Så jeg har tatt med meg videre noe min mamma gjorde når jeg var lita.

Å skrive en julehilsen til postmannen/dama og en til bossmannen/dama å gi de en konfekteske til jul.  Som et lite takk for at de gjør en god jobb. Så det har jeg gjort i dag. Laget et fint skriv som jeg skal  henge opp i postkasse stativet vårt. Og selvsagt en til bossmannen å.

Det er mange slike ting en kan gjøre for å glede noen i disse tider. For mange har det ikke så lett. Mange synst julehøytiden er den verste. Så hvorfor ikke spre litt juleglede. Med god planlegging så kommer en langt. Her i huset prøver vi å være ferdig med alt av julegaver før desember mnd. I år går det ikke. (Ikke min feil men nav sin feil ) uansett. Slik det pleier å være er at vi bruker å være ferdig med julegaver før 1demember  begynner. Det er så mye annet jeg har lyst å bruke demeber måned på enn stress shopping å sure unger. (Ja når en må ha med seg ungene på shopping så er det ikke noe gøy når de i utgangspunktet ikke vil være med )

Vi har allerede hatt juleverksted. Vi skal  sikkert ha et til også må jo en bake litt julekaker.

Ei venninne av meg kom jo men den kjekkeste gaven til meg i går. Noe jeg har selv tenkt å gi videre. Hva det er vil jeg ikke avsløre her å nå. Hvem vet

 Kanskje du er heldig å får en slik gave meg. Den er hvertfall kjekk å nytting samtidig som den er god. 

Også  tenker jeg at å gi en oppmuntring i form av et fint kort eller en liten blomst en klem eller ei fin mld i de kommende 24 dagene som ligger foran oss er ei fin å kjekk måte å både være raus,snill å omtenksom på. Noe som er viktig for meg hvertfall.. Så i morgen må jeg ut å handlet litt til mine  små overraskelser  slik at jeg kan være med å spre litt glede å varme å omsorg til de som kanskje ikke har det så bra å til noen som jeg kjenner.

 

Jeg ønsker også å dele at mine barn ikke får julekalender eller sjokolade kalender i år heller.

De får en taknemlighets kalender, de får 24 lapper der de kan skrive på en ting hverdag de er ekstra takknemlig for den dagen frem til jul. 

På den måten gir vi rom for å kjenne etter på hva som er viktig å meningen med ting. Noe jeg liker veldig godt. 

Håper du får en fin første Søndag i advent.

 

Renata.

Del artikkel:

Relaterte artikler