Ting jeg lurer på...

17.01.2023, 09:30

Ting jeg lurer på... 

Hva vil vi ha?  Et åpent og transparent samfunn!  Når vil vi ha det? IKKE NÅ??? 

Selv amerikanske politikere og talsmenn har innrømmet at målet med "bistand" til Ukraina FOR USA er å utarme Russland. Krigen i Ukraina er altså for en proxy (stedfortredende) krig å regne og USA er ikke engang i sitt eget nabolag. Så hvorfor later så godt som alle politikere (INKLUDERT RØDT! FYYYYYYYY!), synsere og medier generelt at krigen i Ukraina er mellom Russland og Ukraina? Nå begynner USA å posisjonere seg militært i Romania også. Når eksploderer hele Europa i konvensjonell krig, med våpen gitt til "Ukrainsk selvforsvar"?

Om jeg fikk ønske meg noe så ville det være at USA sluttet å bruke NATO til å prøve å skade naboen min, slik at denne kunne bruke energi på å ivareta gamle atomreaktorer som truer naturen og sikre allmenn velferd for sine innbyggere. Ønsker vi oss en verden hvor Russland, Kina, Afrika og Sydamerika er bøyd i kne? Ønsker vi oss virkelig et NATO styrt av kapitalismen som verdenshersker?

Historien har vist at langvarig væpnet konflikt brer seg til de omkringliggende stater og Ukrainas president har vært helt åpen om at landet selger sin uavhengighet bit for bit til multinasjonale konsern i bytte for våpen. Hvor disse våpnene ender opp kan like gjerne være i vår egen bakgård. Likevel roper Europas politikere om økte overføringer og mer våpen i takt med de globalistiske kreftene som vil tjene mest på at krigen i Ukraina fortsetter i det uendelige... Er det bare meg som undrer på hva de egentlig har som mål? Og hvorfor er mediene så himla enige med dem?

Imens alt dette pågår har Russlands styre begynt tilbakeføringen av oligarkenes rikdommer til staten. Putin kommer fra enkle arbeiderkår, kan drømmen han forfektet da  han søkte makt om å skape et bedre samfunn for russerne endelig bli realitet? Kan det vise seg at han er en mann av folket likevel?

Som jeg ofte gjør handlet jeg på Coop Mega. Hvorfor? Fordi Coop er et "kooperativ" hvor jeg er medeier. Det "koster" et engangsbeløp på kr 300,- som jeg får igjen om jeg skulle ombestemme meg. Flott, ikke sant?

I forrige uke var det plutselig ikke mulig å ta ut penger da jeg handlet. Denne uken var det innført et maksbeløp på kr 500,- ved uttak. Jaha... Sint og skuffet gikk jeg i en annen kjede, Rema 1000, og kjøpte kjente, norske varer til MYE lavere pris og fikk ta ut kr 1500,- uten problem. 

Coop - kooperativ - med hvem lurer jeg på. Ikke oss medeiere. Har Norge rotnet på rot eller er det kun Coop?

Avtroppende leder i SV, Audun Lysbakken, fortalte i et intervju (desember 2022) på Manifest Media at Erik Solheim var opptatt av at "det var for mange mennesker". Erik Solheim ble deretter leder av Sosialistisk Venstreparti. Hva sier det da om SV?

Jeg stemte SV på den tiden, men ville ALDRI stemt på dem om jeg visste at deres leder hadde denne holdningen til menneskeverd. Er det derfor denne informasjonen ikke ble offentliggjort? Igjen, hva sier det om SV?  

Deretter var Erik Solheim leder for Forente Nasjoner's miljøorganisasjon. Menneskesyn? Og så medlem av De Grønne i 2019... Fant han "endelig" sitt parti?

Arbeidslinja "det skal lønne seg å jobbe" betyr kort sagt at om vi er i lønnet arbeid skal vi ha mer igjen etter skatt enn om vi er trygdemottaker. Høres greit ut, ikke sant? Men når selv de lavtlønte i samfunnet må velge mellom mat eller varme eller medisiner mens de er i full jobb - da må jo "arbeidslinja" som tilsier enda lavere utbetalinger for trygdede bety at det er greit at folk på trygd BÅDE sulter og fryser?  

Er det dette som er den sanne kjernen om "New Public Management"? NPM ble innført som styringsidé av Stoltenbergregjeringen (1 eller 2 klarer jeg ikke å finne med Googlesøk). Offisielt innen blant annet helse. Da den ble innført i helsevesenet var "pengene skal følge pasienten" budskapet. Men om trygdede ikke engang er "verdt maten", hva får de i helsevesenet da?

Sykehusene fikk betalt for diagnoser og ikke pasienter eller faktisk utgift. Nå er båndet mellom forskning, helsevesenet og kommuneadministrasjonen svært tett (NOU'er og avtaler om samfunnsforskning florerer med interessante signaturer...) Har dette vært en metode å få trygdede mennesker (som altså ikke er verdt maten engang) å "lønne seg? Hvem betaler i så fall, i siste instans? "Oslo Science City"- utrolig nok navn på en bydel i Norges hovedstad gir kanskje en god indikasjon på "lommeboka som betaler"?

Men NPM er også innført på andre områder i Norge. Med alt hemmelighetskremmeriet og" unntatt fra offentlighet" i norsk forvaltning er jeg slettes ikke sikker på om vi vet om alle områder New Public Management styrer landet vårt. At EØS-avtalen triumfer norsk Grunnlov er en god pekepinn, idet EU er et frihandelsområde med masse lobbyister som løper de rikes ærend i korridorene i Brussel...

Hva sier manglende vilje til å oppgi "arbeidslinja" om et hvert parti som fronter denne politikken? Høyre trakk på skuldrene over folk i matkø under pandemien. Nå (som før?) også Arbeiderpartiet og Senterpartiet?

Jeg kommer til å fortsette å lure på ting her, så kom gjerne innom for flere "undrerier".

Del artikkel:


 #Ponder   #Undrerier   #Hvorfor   #Hva   #Hvem   #Når   #Who   #When   #Why? 

Relaterte artikler