Så rart...

05.02.2023, 17:20

Jeg bare spør - når får vi svar?

Når skal kommunestyrene rundt omkring i Norges land komme på banen og fortelle oss hvor alle milliardene de har "saltet ned på bok" i kommunale pensjonsfond kommer fra? Overføringer fra Staten har det jo blitt mindre og mindre av siden 90-tallet og kommunene hevder at de ikke råd til noen ting...

Hvem er "pensjonsfondene" ment for, forresten, når det ikke kommer dagens pensjonister og trygdede tilgode? Høye lønninger gir som kjent gode trygder og pensjoner og lønninger for politikere i stat og kommune er VANNVITTIG høye - ja, så vanvittig at det må bli med dobbel "n" faktisk"! Tilgjengelig for politikere etter kun 12 år i maktens korridorer... Jeg bare spør...

 

Litteraturens høyborg 

Hvorfor har Litteraturhuset i Oslo en stor restaurant hvor man snakker om hvilken forfatter som skal presentere sin nyeste bok, men en bitteliten, dårlig bokhandel? 

Burde det ikke vært motsatt? En bitteliten kafé hvor man kunne vente og prate om forfattere, mens man var omgitt av hyllemeter på hyllemeter med verdenslitteratur, oppslagsverk, kart, førsteutgaver og forfattere på originalspråket og i gode, norske oversettelser?

Jeg bare spør...

Lov om drift av apotek:  Ny lov om drift av apotek ble vedtatt sommeren 2000 og trådte i kraft 1. mars 2001 - UNNTATT paragraf 8.1, som bestemmer tilsynsansvar. Denne paragrafen trådte ikke i kraft før 1. juli 2001. Betyr dette at INGEN hadde ansvar for tilsyn av apotekdrift i Norge mellom mars og juli 2001? 

§8.1 ble endret i 2009. Da mistet Helsedirektoratet ansvaret for tilsyn med apotekdrift i Norge og den ble overført til Helse- og Sosialdepartementet. Dét var da rart... Er det ikke tilsyn sånne direktorater driver med? 

Et essay om apotekets historie og rolle er under utarbeidelse. Visste du forresten at visse kjeder holder reseptfrie medikamenter "hemmelig" for sine kunder? Både Boots apotek og Vitus har fjernet Pursennid (middel mot forstoppelse) fra sine hyller, uten å informere om at de finnes og at man må henvende seg i disken for å be om dem spesielt.

Hva om kunden som er i apoteket ikke vet om at disse er reseptfrie og derfor lett tilgjengelige? Folk stjeler visst denne medisinen. Har folk så dårlig råd at de forsyner seg i ren desperasjon? Å skjule at de finnes er iallfall svært usolidarisk og uredelig oppførsel av apotekene. Står de med begge bena i Noas ark?

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler