Gaver med mening

02.12.2017, 09:30

Det nærmer seg jul med stormskritt. Heldigvis er jeg ferdig med alle julegavene og kan bare nyte denne fine tiden som nå kommer. Advent skal være en koselig tid med baking, pynting og juleaktiviter, samt å gjøre noe godt for andre. Jeg er kjempeglad jeg er ferdig med julegavene, men her en dag kom jeg over en annonse fra Blindeforbundet om iCare prosjektet deres, og da tenkte jeg at søren også at jeg har kjøpt til alle, for her kunne jeg nemlig ha kjøpt gaver med MENING.

Visste du at 80% av alle som blir blinde her i verden ikke trengte å være det? At 32 millioner mennesker er blinde unødvendig? En enkel operasjon til 300,- kunne ha reddet synet deres. Det er dette iCare prosjektet gjør. Siden starten i 2012 har over 80 000 fått synet tilbake takket være iCare. Hvor fantastisk er ikke det?  Det er så trist at noen ikke har råd til en enkel operasjon som kunne ha reddet synet. Tenk deg å ikke kunne ha sett, det er nesten helt forferdelig bare tanken.

I banken min har jeg et fast trekk på 5,- hver gang jeg trekker kortet. Disse pengene har jeg øremerket veledighet. Det er ikke mye, men jammen skal jeg love at det blir penger av det. Pengene går direkte inn på en egen konto. Når julen nærmer seg ser jeg litt på hvor mye som er kommet inn, og bestemmer litt hva jeg vil støtte i år. Noen penger går alltid til mitt fadderbarn i Gambia, men i år vil jeg rett og slett redde syn i tillegg.

På iCare sine sider kan du lese mer om hvordan du kan støtte dette fantastiske arbeidet. De har egen nettbutikk hvor man kan kjøpe nydelig luer, skjerf, lommebøker ol, som er kjempefine julegaver samtidig som man gir synet tilbake til et menneske i nød. Da jeg viste Henrik denne siden ville han med en gang kjøpe julegavene sine der. Jeg vet med meg selv at hvis jeg hadde fått et kort hvor det sto at jeg hadde reddet synet til noen, ville jeg blitt kjempeglad for en slik gave. Bedrifter kan også støtte med et beløp og faktisk få et fotoalbum med bilder av mennesker de har hjulpet til å få synet tilbake. Det ville bli mange syn hvis en bare kunne skippe et julebord eller to.

Her er linken til iCare: https://www.blindeforbundet.no/icare/om-icare

Vel, her var et godt tips til meningsfulle julegaver, og det beste av alt : Du trenger ikke ikke gå i butikker og stresse, men kan gjøre det fra PC'en.

Ha en stressfri lørdag.

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler