Hjemmelaget pelsdusk på 5 minutter

06.12.2017, 09:00

2 kommentarer

Nå er jeg ferdig med de lagde/strikkede gavene også. Det er godt, for å sitte å nistrikke på lille julaften er ikke gøy i det hele tatt. Men siden jeg ikke klarer å slappe av uten et strikketøy i hendene har jeg nå begynt på de ekstra smågavene. For selv om en er helt ferdig med julegavene kommer ideene poppende for det. Jeg har strikket et par gensere hvor det har blitt mye restegarn igjen, og fant ut at en lue kunne det kanskje være nok garn til. Luen ble kjempefin, akkurat slik de bruker nå. Jeg hadde vært på et julemesse og kjøpt en fin pelsdusk som jeg satte på toppen.

Luen ble så vellykket at jeg ville strikke flere. Den var jo gjort på et par kvelder og restegarn har jeg mye av. Problemet var dusken. Dusken jeg hadde kjøpt på julemessen kostet bare 50 kroner, men i butikkene er disse pelsduskene ofte mye dyrere. Så fikk jeg en ide. Jeg gikk til Stoff og Stil og kjøpte 10 cm av et veldig fint fuskepels stoff. Prisen på stoffet var hele 600 kroner, men jeg jeg kjøpte kun 10 cm, og det ble da bare 60 kroner. På Stoff og Stil fikk jeg også med en mal på 10 cm som jeg kunne klippe etter, men det er jo bare å klippe en runding selv.

Nydelig stoff.

Så nå har jeg sittet en liten halvtime og laget ikke mindre enn 4 dusker. De ble kjempefine og jeg har nok stoff igjen til sikkert 10 til.

Jeg klippet altså først en rund ring stoff, deretter sydde jeg med dobbel sytråd og store sting rundt ringen på baksiden, trakk tråden sammen og puttet litt bomull inni. Vips så var dusken ferdig, på fem minutter. Jeg beholdt trådene slik at en kan sy den fast i luen. Jeg gir meg nå med fire dusker, men har stoffet liggende hvis jeg skulle få lyst å lage flere. Prisen var det i alle fall ingenting å si på, 60 kroner delt på 14 dusker er ca 5 kroner stykket. Det ble litt mye hår og pels som virvlet rundt, så det kan være lurt å lage flere når en først går i gang.

Lue var en liten småting jeg har laget. En annen liten dings jeg har putlet med er en isskrape med "kappe". For å gjøre den litt personlig strikket jeg først en kant i et random mønster. Så kjøpte jeg litt ullstoff og sydde en "kappe" med en strikk øverst. Den hjemmestrikkede kanten sydde jeg på nede. På Jula kjøpte jeg noen gode, lange og ikke minst rimelige isskraper. Jeg tok en ned i hullet oppe og voila - så kan en nå skrape bilen uten å bli kald på hendene, eller få snø på hele armen. Disse er supre, kjappe og kjekke gaver til alle med bil.

Det er veldig greit med slike smågaver som tar så liten tid å lage. Både luen og isskrapen er gjort på et par kvelder. Kanskje kommer jeg på flere ideer på smågaver. Alltid kjekt å putte litt ekstra i pakken og ingenting er bedre å gi enn noe en har laget selv.

Nå tenkte jeg meg en tur til byen å kjøpe litt dill og dall til kranser. Jeg liker nemlig veldig godt å lage kranser til døren, eller til graven ol. I år har jeg lyst å prøve meg på et hjerte til min fars grav. Mose og kongler finner jeg i skogen, men jeg trenger litt ståltråd og pynt.

Ha en fin onsdag.

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler