OSTEHORN

Linn Merethe
Linn Merethe

 

Du trenger: 
1 pk fersk gjær 
1 ss honning 
1 ts salt 
1 klype hornsalt 
100g smeltet margarin 
5 dl melk 
Mel til deigen slipper bollen

 

Slik gjør du: 
Mel til deigen slipper bollen 
Ha gjær, salt,hornsalt og honning i en bakebolle. Rør rundt og la det smelte sammen. Smelt margarin og ha i melken (pass på at det ikke blir mer enn fingervarmt). Hell blandingen over i bollen. Ha i mel til deigen slipper bollen, elt godt. Dekk til bollen og la deigen heve på et lunt sted i minst 30 min. 
Ha litt mel på bakeplassen og hell deigen ut. Del deigen i 16 emner. Trill deigen til lange pølser og samle endene og form som en ring. Legg utover et bakepapirkledd stekebrett. Dekk til og etterhev i 15 min. 
Pensle med egg og ha på ost. 
Stekes midt i ovnen på 225° i 15 min.


Publisert: 14.04.2020, 12:44


Andre artikler