OSTEHORN

Linn Merethe

Du trenger:
1 pk fersk gjær
1 ss honning
1 ts salt
1 klype hornsalt
100g smeltet margarin
5 dl melk
Mel til deigen slipper bollen
Slik gjør du:
Mel til deigen slipper bollen
Ha gjær, salt,hornsalt og honning i en bakebolle. Rør rundt og la det smelte sammen. Smelt margarin og ha i melken (pass på at det ikke blir mer enn fingervarmt). Hell blandingen over i bollen. Ha i mel til deigen slipper bollen, elt godt. Dekk til bollen og la deigen heve på et lunt sted i minst 30 min.
Ha litt mel på bakeplassen og hell deigen ut. Del deigen i 16 emner. Trill deigen til lange pølser og samle endene og form som en ring. Legg utover et bakepapirkledd stekebrett. Dekk til og etterhev i 15 min.
Pensle med egg og ha på ost.
Stekes midt i ovnen på 225° i 15 min.