GRØNNSAKSSUPPE MED KYLLINGBOLLER

Linn Merethe
01.04.2021, 17:17
Du trenger:
1 pose lapskausblanding
1 pk kyllingkjøttdeig
0,5 finrevet gul løk
2 ss fløte evt melk
1/4 ts hvitløkspulver
3 kyllingbuljongterninger
Vann
Salt og pepper
Slik gjør du:
Ha lapskausblandingen i en passe stor kjele, hell over vann til det dekker grønnsakene. Ha i to buljongterninger og sett til koking på middelsvarme. Sett over en litt mindre kjele med vann til koking og tilsett en buljongterning. Ha kyllingkjøttdeig i en bolle, ha i finrevet løk,fløte,hvitløkspulver, salt og pepper. Rør godt rundt til det ligner en farse. Ha farsen over i en sprøytepose, klem litt av farsen ut, skjær/klipp av til passe store suppeboller i det kokende buljongvannet. La bollene småkoke noen minutter. Sil av vannet og ha bollene i suppa. Smak suppa til med salt og pepper. Kan også bruke andre krydder etter smak, feks friske urter, gastromat eller aromat osv.
Server med flatbrød, foccacia, rundstk ol.